• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Meni je stalo 3 m iscjepanih
Neki dan sam složio 3m
Izrezo na 2 reza
Pocjepao za centralno
Stalo je u tu prikolicu iznad stranica je bilo uzviseno

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
46
Da mora se paziti sa svrdlom, ali je nekoliko puta jeftinije!
je istina, nekih 4x jeftinije ali nakon pročitanih komentara da su neki dozivili velike povrede radeći sa svrdlom nisam zelio riskirati..vrag ne spava

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Opreza nikad dosta. Ipak mislim da su poljedice nesreće u prosjeku puno teže kod svrla.
Prednost hidrauličnog je da skoro pa nemreš imati preslabi traktor, a svrdlo zahtjeva prilično snage, pogotovo kad naiđe komad sa kvrgom koji ugasi traktor pod neki srednjim gasom.
Gledal sam susjeda kak je radil sa svrdlom (metrice). Nakon nekoliko godina rada je kupil hidrauličnog i veli da se preporodil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
pošto svi home made kalači imaju jednoručne ili nožne komande.
nemoj reči svi, jer uvijek postoji iznimka ;)
Mada, dokazalo se u praksi da postoji mogučnost da i takav sa dvoručnim komandama može ozljediti prste.

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
46
Opreza nikad dosta. Ipak mislim da su poljedice nesreće u prosjeku puno teže kod svrla.
Prednost hidrauličnog je da skoro pa nemreš imati preslabi traktor, a svrdlo zahtjeva prilično snage, pogotovo kad naiđe komad sa kvrgom koji ugasi traktor pod neki srednjim gasom.
Gledal sam susjeda kak je radil sa svrdlom (metrice). Nakon nekoliko godina rada je kupil hidrauličnog i veli da se preporodil.
ja sam nailazio na komentare od čupanja prstiju sa ruke pa do strasnih lomova nogu na par mjesta...plus kad zaglavi pa motorkom ga rezu da bi ga skinuli sa svrdla
danas je covjek preda mnom s ovim pocijepao skoro na leru traktor kvrgavu metricu širine sigurno 50cm, mislim cer....jedva smo ga dokotrljali do cjepača tj do 'ruke za podizanje'

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Prinova :)

Razmisljao sam dugo o onoj jeftinijoj verziji, ono svrdlo al nakon par odgledanih videa na jutubu odustao, cini mi se to svrdlo preopasno za rad s njim.

View attachment 77409
Čestitam na prinovi,,ako nije tajna koliko je eurića plaćen stroj,, i sam sam zainteresovan da sebi nabavim za svoje potrebe,,,tako mi boga,, otežala mi sjekira ,,

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
46
Čestitam na prinovi,,ako nije tajna koliko je eurića plaćen stroj,, i sam sam zainteresovan da sebi nabavim za svoje potrebe,,,tako mi boga,, otežala mi sjekira ,,
1828 + pdv.....ukupno 2285 Eur-a (u cijenu uključen stol za kratka drva, 35L ulja, jedna ruka za podizanje metrica, i druga ruka za naslonit pocijepane polovice)...460kg...majstor koji je pravio u toj firmi kaže jamči 20t a možda i više jer mu dinamometar mjeri do 20t
Nisam siguran jel još uvijek ta cijena, al mislim da je bilo do prošle subote ako se uplati ta cijena, mislim da je inače bio oko 2700-2800 (s pdvom)...to je sad neki popust bio

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Imas kod nas onog Borkovica radi dobre cjepace

Najnoviji postovi

Na vrh