• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rajtek

  • Temu pokrenuo Rajtek
  • Datum prvog posta
R

Rajtek

Guest
Pozdrav svim čalnovima foruma, te onima koji to kane postati.
Zovem se Ivica (nick Rajtek) i dolazim iz jednog malog posavskog sela Lijeva Martinska Ves koje se nalazi 12 km od Siska uzvodno uz rijeku Savu prema Zagrebu. Imam 24 godine i po zanimanju sam ing. informatike i radim u Herbos D.D. kao system administrator. Obrađujem 30 ha zemlje (21 ha državne u zakupu te 9 ha vlastite) od kultura sijem najviše pšenicu i kukuruz te neš soje(ove god niš), a imam i par parcela lucerne za svoju stoku. Posjedujem 6 krava(3 simentalke, 3 holštajnice) te 4 krmače, jedno 10 tovljenika i 12 odojaka, imam i posavskih guski a i normalno kokoši. Uglavnom kod mene na OPG-u ima svašta. Inače za rad na OPG-u pomažu mi mama i mlađi brat.
Od strojeva posjedujem:
Belarus 820 2003.god
IMT 539 1989.god
Berač Zmaj 214
Rotobranu Pegoraro 2,5m
Plug Lemken 3br. ravnjak
Tanjurače Olt 24 diska
Rasipač 500kg
Sijačicu žitnu Olt Gama 18redi
Sijačicu kukuruznu Olt 4reda
Kultivator 2reda
Prskalicu Schmutzer 450l
Hidraulične vile Gramip Dubrava HU-4
Prikolicu za gnoj Ljutomer
Gumenjak(Homemade)
Najvjerovatnije sam neš i zaboravil, al u principu to je to.
Evo slika:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
 
R

Rajtek

Guest
Zadovoljan sam jako, nisam imo još nikakvih većih kvarova, dobro ide, sam je jako bučan, ali s obzirom na cijenu jako dobra investicija. Sad si baš razmišljma kao uzet ču si još jedan traktor, recimo 95ks neš bolje(SDF,NewHoland,Landini,Case) i njim je cijena oko 35000 €, i opet malo razmišljma taj traktor nebi radil niš drugo nek ko i rus a novi rus od 90ks je oko 21000€ . Znam da su ovi ostali puno bolji kaj se tiče inovacija i komfora ali 14000€ je jako puno love, bar za mene, te mislim da je financijski gledano bolje uzet rusa, kaj se kvarova tiče-svi se oni kvare, i oni skupi i jeftini,( pitaj Ratarka, on zna) Ipak to je samo moje subjektivno mišljenje i nemora značit da sam ja u pravu. Ali da ne gledam financijski dio definitivni bih uzeo Deutz-Fahra, prekrasan mi je traktor, mali potrošač, komforan, vjerujem i da je jako tih.(joj, joj, samo da ti noovci nisu toliko važni. :oops:
 
Z

zrine892

Guest
ma rus je zakon...ovi dana je samo preko noći bio ugašen 6 sati,prvo poorem u jednom danu sam poorao 16 jutara za 14 sati...a sutra dan rotodrljaču od 3 metra Pegorago za manje od 6-8 sati porodrljao...tako da prezadovoljan sam...bolje mi služi nego onaj rx-100 ks...moj savjet nemoj ga nikad prodati...dobri traktori a dijelovi jeftini...
 
R

ROKI

Guest
Zrine892 reci mi koliko duboko oreš i u kojoj brzini? Nekako mi nisko crtalo na tvom plugu da bi se moglo duboko orat. ;)
 
Z

zrine892

Guest
ROKI kaže:
Zrine892 reci mi koliko duboko oreš i u kojoj brzini? Nekako mi nisko crtalo na tvom plugu da bi se moglo duboko orat. ;)

za žito sam orao 22-24 cm...a orem kako stignem....orem u drugoj sa brzim reduktorom ili sa trečom ili cetvrtom bet sporom reduktorom....a za zimsku brazdu orem 30-32..i to u trecoj brzini...naravno reduktor u sporoj...hehe :blackeye :blackeye
a crtalo nisko?o cemu to pricas? :scratch :scratch
 
R

Rajtek

Guest
Ti imaš belarusa 892 sa sinkroniziranim mjenjačem. Kolko ti onda imaš brzina, 4 brze i 4 spore??? :?:
 
Z

zrine892

Guest
ne,isto kao kod tebe...oznaka 952 ima sinkronizirane menjače...ja imam 9 brzina...5 brze i 4 spore...
 
Z

zrine892

Guest
eeee rajtek sretan ti rođendan i sve najbolje...puno sreće i zdravlja i ruseva....;) ;)
 
M

mladen

Guest
rajtek sretan ti rodjendan puno srece zdravlja ljubavi i seksa :partyman: ajd zivio
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,548
Da se i ja pridružim čestitkama...
Da te zdravlje dobro služi,
da gnojivo pojeftini,
da prihodi porastu,
da bude sloge...
ma jednostavno...svako ti dobro i živio :D
 

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,195
Super autić!! Dizajn im je svaka čast...
Dal dobro ide za svojih 120ks?
A kako si zadovoljan s potrošnjom?
 
R

Rajtek

Guest
Leti, pogotovo iznad 4000, onda čupa.
Vele da ide preko 200. Ja ga još nisam imal prilike istestirat.
potrošnja mi je na 9 l, al onak normalne vožnje, tu i tam ga malo stisnem, vele da bude potrošnja pala kad se motor razradi... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 
P

pf-steyr

Guest
Kako te služi rus jel ima kakvih kvarova, koliko si sati nabijo na njemu......
 
R

Rajtek

Guest
Star 5 godina, do sad nema nikakvih većih kvarova, sitnice i potrošna roba, do sad nabio oko 3000 rh
 
R

Rajtek

Guest
Pozdrav ekipa.
Odoh ja na godišnji od ponedeljka. Tjedan dana uživancije, samo ja i moji ljubimci, Rujo i Ferđo i jedno 14 ha izoranog tla, kojg treba uredit za sjetvu i zasijat kuruzom.
Jedva čekam ponedjeljak, sam se nadam da me kiša nebude sjebala.... :lol!: :lol!: :lol!: :lol!: :lol!: :lol!: :lol!: :lol!: :lol!: :lol!:
E da, slike slijede kad se vratim na poso....
 
Na vrh