Evo danas mi je rano veterinar osjemenil jednu kravu i nema muljanja, sve je uredno ostavljeno, dao mi je cijevčicu i vidio sam ime bika i podatke, sve štima!
Ali ja sad imam nekoliko pitanja u vezi simentalskih bikova! :scratch
danas mi je kravu osjemenio sa bikom BOSSAG (svijetlo zelena boja na epruveti) i sad me zanima gdje se mogu pronači pojedini podaci o kvaliteti bika i njegovog sjemena! :?:
recimo več nekoliko krava mi je prvi puta osjemenjeno s bikom VACCO i niti jedna nije ostala bređa i zaključio sam da nekaj ne štima, jedna je prvi puta osjemenjena s BOSSAG-om i ta je ostala bređa, a ove druge dvije su drugi puta osjemenjene s BOSSAG-om i nadam se da budu ostale!
Sad me interesira gdje pronači podatke o bikovima, koji ima kakve kvalitete i karakteristike, elita.... :?: :?: :?: :?: :?:
Ovi su bikovi kod mene korišteni:
najbolje se pokazao:
BOSSAG
WEILOT
HULLI
HERI
NAGAN
a ostali korišteni su:
ŠTIT
BEL
EGO
HORWEL
PAN
ELBA
LIDO
elitni bik je prije nekoliko godina bio RHONE (mliječni tip) i nekoliko krava je bilo osjemenjeno s njime, a sve su bile prave mesnate krave i izlučene se, bik je navodno ukinut i više se ne koristi, kod mene se loše pokazao :!:
Znači vaša mišljenja, naravno ko se razumije, gdje nači kakve podatke o bikovima, vaša iskustva... :?: :?: :?: :?: :?:
najviše zbog toga da znam tražiti određeno sjeme zbog genetike!, Hvala :!: