vla kaže:
crno beli holstajn GGI
Laudan,Jefferson,Manager ET,Minister,Marbach,Zecher,Gibor,Mandolin,Vampir,Juote
crveni holstajn
Faber,Avanti,Cadon,Vince,Laurel
ne mogu ništa pronači na guglu, da bih bolje mogao proučit te bikove :scratch :shock: :!: :|
minister se je i kod nas koristio, ja ga nisam imao, ja sam od holštajna koristio ramosa on je njemac, o-man, brahmsa, leonarda to su ameri nevada seksirano sjeme nizozemac , tulip isto ali crveni holštajn.......o-man i rolex su me jako skupo došli
leonardo i brahms su ameri, hmmmmmmmmmmm, nije za svakoga, teška telenja, nekad i kljakavi telci, ali ono koje je kak spada je vrhunsko, to je ko da ga je netko naslikao, a proizvodne osobine impresivne, treba se jako puno živaca uložit u njih ali na kraju se isplate.
dok od holštajna bika skoki su jako dugovječne krave, jako dugo traju
kolko god ameri bili selekcionirani na impresivne litraže, uz dobru ishranu se ima i kvaliteta mlijeka, nizozemci to postižu malo lakše tu su i njemci
pitaš za njemce, ramos u prosjeku ima jako dobar postotak ženske teladi, to sam zapazio kod čovjeka koji je 50 komada osjemenio sa tim bikom , i nema nikakvih problema sa tim telcima, super su, svi ko jedan......
imamo različite ponude na tržištu, pa zato ne znam puno o tvojoj ponudi za bikove, a nemrem ih ni nači