• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ribizle

• Temu pokrenuo jellena
  • Datum prvog posta

Milan Martinek

Novi član
Tu od
3 Sij 2012
Poruka
18
Nemoj skidati cvjetove, jer nećeš imati ploda, niti vidjeti koliko je krupna sorta. Sve to zato, jer se pretpostavlja da je JAKO KORIJENJE.

Prilozi

• 2a berba ribiza.jpg
    2a berba ribiza.jpg
    68.1 KB · Pregleda: 70
  • 2f mljevenje ribizla.jpg
    2f mljevenje ribizla.jpg
    53 KB · Pregleda: 72

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,942
Moze netko napisati nesto o caju od lista crnog ribizla. Iskustva isl. Hvala.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,685

@Kupljenec,​

kaj je sad pogodno vrijeme za sadnju? Gdje si kupil i koje sorte si odabral?
Planiram na jesen posaditi koju sadnicu pa bi dobro došle preporuke glede sorte za okućnicu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam ovo lani posadil, tu kod mene ima firma agrocar kaj drži sadnice, nisu mi baš uspjele nekaj.
A ni neznam koja je sotra to bila.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
409

@Kupljenec,​

kaj je sad pogodno vrijeme za sadnju? Gdje si kupil i koje sorte si odabral?
Planiram na jesen posaditi koju sadnicu pa bi dobro došle preporuke glede sorte za okućnicu.
Na jesen.Crni ribiz je jedino voce koje kod mene uspjeva bez obzira na vremenske uvjete.

Prilozi

• 20210620_210053.jpg
    20210620_210053.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 6
  • 20210620_210114.jpg
    20210620_210114.jpg
    30 KB · Pregleda: 6

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
409
Hvala. :ppozdrav:
Ima više sorata crnog. Koja se preporučuje?
Neznam koja je, dobio sam iz Ukrajine. Inače se od cnog ribiza vrlo jednostavno dobijaju nove mladice za širenje nasada.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,948
Jednostavno,zapikni šibu u zemlju,tako ja radim😉

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
409
Krajem osmog mjeseca nareezem mladih grancica stavim u kantu s vodom i do jeseni puste žilice.Vrlo jednostavno i besplatno.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,685
Sad još samo moram naći nekog tko nije predaleko i ima sortu kojom je zadovoljan, iako više volim da znam koju sortu sam posadil. ;) Uvijek je problem kupiti par sadnica, jer u obližnjim poljo ljekarnama uglavnon nisam nalazil ono kaj želim, a kod kupnje u ZG put košta više od sadnica. :(

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
409
Sad još samo moram naći nekog tko ima sortu kojom je zadovoljan, a da nije predaleko. ;)
Ja ti mogu toga pripremit za jesen.Sorta koja je neznam al ove godine ni kasnih -12 nije im naskodilo samo je urod manji.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,685
Od kud si?
Kad dozrijeva?
Kakvi su za svježu potrošnju (nemam u planu preradu)?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,685
Daleko si, ali ako bum imal nekog da se krajem kolovoza vraća s mora, bum ti se javil za reznice.

Najnoviji postovi

Na vrh