Pozdrav svima, unaprijed isprike ako je ovo u krivoj temi, nisam našla temu za ribolov pa reko idem staviti ovdje pod ostalo.
Radim jezerce/ribnjak 25x15m sa 3m dubine, imam dozvolu za kopanje istog, a ribnjak ću spojiti sa svojim vlastitim izvorom vode / potok koji teće mojim brdom u mojoj šumi iza kuće. Čovjek koji kopa je rekao da s obzirom na nizinu potoka bit će oko 1m vode u ribnjaku, ali neću dobiti da se napuni svih 3m na taj način pa mi predlaže da kupim pumpu i ostatak vode da pumpam da se nivo napuni.
Da li bi to trebalo biti ok s obzirom da će riba stalno imati 1m vode iz potoka, a ostalo ću dopunjavati pumpom po potrebi? U pitanju bi bili šarani 20cm koje bi tamo pustila.
Drugo pitanje, kaže čovjek da bez folije za ribnjak nisam napravila ništa, a nigdje ne mogu pronaći istu, da li je to najlon neki deblji ili baš postoji prava folija za ribnjake takve namjene? Na youtube sam vidjela da može i deblji najlon no nisam sigurna u to, ako mi netko može reći, isto tako da li taj najlon/folija ide samo na dno ili baš svuda unutar ribnjaka?
Treće i zadnje pitanje, da li trebam stavljati kakvu mrežu na rubove ribnjaka kao obranu od vidre ili nesto treće? To sam ovako čula od čovjeka jednog, ali nema on ribnjak pa ne znam odakle mu takva ideja, da se time (tom mrežom) štiti od vidri itd, ako da, molim vas gdje se ona može kupiti ili barem kakva je to mreža ili bilo kakav savjet.
Još jednom isprike ako je u krivo temi, pozdrav svima, nova sam ovdje i od srca zahvaljujem za svaki komentar, to radim za svoje unuke i već me i dozvola i kopanje košta puno, pa se nadam da postoji nešto što možete preporučiti, a da ne košta pravo bogatstvo.