evo netko konacno otvorio meni zanimljivu temu. jedini problem je sto je popülacija vlasnika ribnjaka sa iskustvom jako mala,al to je prostor za nas laike da malo pametujemo.ja sam strastveni ribic sa velikom zeljom da jednog dana imam svoj ribnjak.ustvari dva. jedan sa saranom i amurom i na tom bi se pecalo i ulov se nosi kuci. bio sam na jednom privatnom ribnjaku u okolici osijeka prije dvije godine i evo sistema tamo. pecas,ako ne ulovis nista,nista ne placas,ako ulovis onda placas ribu,saran je bio 26 kn po kili i placas pecanje 20 kuna.ribnjak je super,stvarno sve 5,jedini problem sto u vodi uvijek ima ribe ,uvijek ulovis i bez para nemoj ni kretati na vodu.a gazda je tu istu ribu placao 10 do 12 kuna kila.drugi moj zamisljeni ribnjak bi bio po sistemu,,ulovi i pusti,,. ubacio bi par sarana kapitalaca od 5 do 15 kila,zavisi od velicine vode,i samo sportsko pecanje.placas pecanje a ulov odmah nazad u vodu.i verujem da bih tu dobro radio,jer kad dode kapitalac pa nakon borbe te razmontira...pravi ribolovci znaju taj filing.i naravno organizirati natjecanja,saranijade...islo bi sigurno.strast je strast.ja vec neko vrijeme zivim u njemackoj i konacno sa nasao ribnjak gdje mogu pecati bez dozvole,usput,dozvola kosta 520 eura , na ovom ribnjaku se placa 5 eura po stapu i ulov 8,5 eura po kili.ima sarana,pastrmke i linjaka.vidjet cemo sta cu uloviti. a komercijalni ribnjaci,eh meni se to cini kao veliko brdo problema,prvo trebao bi imati vise tabli,pa kvalitetna ishrana a zakonska regulativa...to mi je tek tabu. al hajde da se javi netko tko nesta vise zna ,da se prica.