Najprije zahvaljujem na odgovoru. I sam sam otprilike tako razmišljao. Ne poznajem staru ovcu, pa je onda najbolje kupiti janjce i odgojiti ih. No, kombinacija sa bređim ovcama bi značila da ću već ove zime jesti svoju janjetinu (osim ako baš sve ne budu ženkice). Nadalje, novac igra veliku ulogu. Primjerice, forumašica "ovčica" je, sudeći prema ovome forumu, sve odradila školski i savršeno, ali (na žalost) u krivoj državi. Dakako da ona sad želi povrat svega uloženog ali kad ju nazovem i kad mi kaže da mlada ovčica košta 1000 kn + PDV, onda samo mogu reći da zahvaljujem na ponudi. Svi se mi možemo složiti da je mercedes jaaaako dobar auto, ali koliko nas zaista vozi i kupuje mercedese?! I je li zaista toliko bolji koliko je i skuplji?
Te ovce za 500 kn su negdje kod Zaprešića. Ima i netko u Vrbovcu... za bređe ovce traži 800 kn. Kaže da ih ima starih jednu do pet godina, da si sam izaberem. Te imaju markice. Znači li to da se onda sa sigurnošću može utvrditi koliko je ovca stara? Ili i tu ima svega i svačega, kao i kod (recimo) tetoviranja kunića?
Sve u svemu, mislim da je prodaja svega na daleko najnižim granama i zato ne čudi cijena od 500 kn. Ima ih koji to nisu shvatili ili financijski još uvijek mogu "držati do sebe"...
Da ne duljim, kupio bih 3-4 bređe ovce (kako uopće znati da su bređe), pa sam i ovdje otvoren za ponude na PP. Ako se "nabere" veća razlika u cijeni, spreman sam je i podijeliti s nekim znancem koji bi otišao sa mnom u kupovinu i pregledao ovce. Recimo, u Zaprešić...