Re: Koju roto kosu kupiti???
Vidim netko spominje visoke cijene noževa za disk kosu, pa 10kn košta jedan nož orginal bcs za moju. Ide 10komada, i imam jedan set 2-3 godine a kosimo oko 30 jutara godišnje, normalno treba ga naoštrit ponekad, jednom probao vašarske noževe, cijena ista, pokosio jedno jutro i naručio opet orginal..
Još nikad mi se nije dogodilo da nedostaje nož.
Lakše se pogone, netreba odmah iza prekretat, mojoj krtičnjaci ništa ne predstavljaju, bili mokri bili suhi, jedino bez kabine kad se kosi bude ko na prvoj crti obrane, zemlje i u gaćama jer nemam zavjesu na njoj..
Što se tiče nježnosti mogu se samo nasmijat, ja sam samo jednom promijenio ležajeve (kad samo ju kupili) i to više preventivno nego što je trebalo, remenje nikad, samo nek ima ulja u koritu, redovno podmazivanje i gas..
Meni su svi govorili, šta si to uzeo (šta je to BCS :mrgreen: ), to ti nevalja ništa s tih 5 diskova :blackeye , vako nako. A kasnije, e ajd dođi mi pokosi nemogu sa svojom namata mi na bubanj, ošo mi ležaj, spalito remenje..
Kod mene nitko nema sijane livade (trava se kosi većinom u uvalama gdje prolazi potok, preko zime se zajazi i ima vode cijelo proljeće, trava do grla) i nisam imo nikakvih problema.