• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Roto brana

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Poz za sve clanove ,imam jedan problem na roto brani fabriola zanima me kako izvaditi semering pusta mi ulje gore kada skinem na vrhu ima poklopac i lezaj i klini idu ljevo desno e sada kako da izvadim kroner van i da zamjenim semering ako se neko susreco stim da objasni..ja radim mehaniku na autobusima i sve to radim ali sa ovim se nikad nisam susreco lp poz za sve

O

ObrisanŽ28

Guest
Stavi koju sliku pa ćemo ti moći pomoći teško ćemo ovako.

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Stavi koju sliku pa ćemo ti moći pomoći teško ćemo ovako.

20210316_074006.jpg

Taj gore poklopac ima samo kuciste gdje lezaj uđe na usovini i drzi centar a ta druga dole ispod ima 6 inbus serafa e sada ako te serafe izvadim dali cu moci kompletno sve izvadit van

Prilozi

• 20210316_073952.jpg
    20210316_073952.jpg
    32.8 KB · Pregleda: 9
O

ObrisanŽ28

Guest
Dolje jel ima matica na radnom tijelu.
Imbuse ako vadiš ako je ko na lely roto brani.
Navojnu šipku uviješda ti ne pobjegne ploča.
Onda skineš za mjenjati semering.

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Ima samo te inbuse i po onom msm da sve deklo ide van a gdjebi trebo paziti na tu plocu unutra i kadaje skinem jel zubcanik ide van ili ostaje ja msm da treba ici van

O

ObrisanŽ28

Guest
Nemoraš sve skidat odozdo mora biti matica.
Kad skineš nosač noževa.
Uviješ navojnu šipku dve u imbuse da ti ne pobjegne ploča.
I skineš i zamjeniš semering.
Da ne raskopavaš komplet

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Ok hvala ti jacu pokusati to rjesit nagnucu je na onu stranu stose kaci i odvrnuti inbuse ali samo nekontam kako mislis dauhvatim plocu nadem nesto da prođe kroz plocu da ne pobjegne a klini idu sa radnim tjelom jel nema seraf dole da mogu izvadit kline da ostane samo usovina lp

O

ObrisanŽ28

Guest
Unutra ti je pločica imbusi ju drže.
Jel kužiš uviješ navojnu da ju moreš pridržat da vratiš nazad ovu s semeringom

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Aha skonto sam sad ok druze hvala ti samo dok dohvatim vremena napravicu pa javicu se tu hvala ti jos jednom

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,985
Šta drži zubčanik na osovini ? Kod mene na pegoraro je zeger na osovini da gornje strane zubčanika.

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Eh to jes problem ja neznam staje između gore na vrhu dođe lezaj i kada skinem poklopac klini i usovina pomjeraju se ljevo desno e sada kad skinem dole taj sklop dali se moze doci do tog zegera 20210316_074006.jpg 20210316_074006.jpg

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Nema matice dole ravno je sve i ide u sklopu sa klinima van sadakadodvrnem inbuse jer ce.moci izaci van sve i semernig

O

ObrisanŽ28

Guest
Da onda bi trebalo seger ili nešto imat ili je gore matica

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Gore nemamatice samo usovina na kojoj je lezaj i kada taj poklopac izvadim tose komplet pomjera ljevo desno

O

ObrisanŽ28

Guest
Da razumijem ali nešto bi trebalo držati osovinu na zupčaniku.

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Izvinite na pisanju vozim bus pa praim cestu.nez to ni meni nije jasno kako doci do zegera gore lezaj kadaskinem poklopac on je slobodan a dole nez sta ima i sta drzi usovinu stvarno zapetljano svasta sam radio mehaniku na autobusima autima traktori sve ali ovo nisam nikad zato me to muci

O

ObrisanŽ28

Guest
Probaj od pustit imbuse ali stavi navojnu šipku da ti ne pobjegne.
Pa ćeš vidit.
Vjerojatno gore ispod ležaja ti je osigurač.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,985
Onda je to možda slično kao na mojoj. Da gornje strane ležaj drži na osovini zeger. Na gornjem poklopcu kad skinem ono kao kučište ležaja imaju dva proreza za dvokraki radapciger. Tuda bi se možda moglo doći do zegera kad izvadiš ležaj.
Ma to je zajebancije. Meni je bilo lakše skinuti sve dolje, getribu i kompletni poklopac nego se ovak zajebavati. Odma prilika promjeniti ulje i provjeriti kakvo je stanje sa zubčanicima. I ktonerima na osovinama. Samo pazi na položaj klinova kako stoje prije nego šta budeš raskapao, na bilo koji način.

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Toje jako zeznuto neznam sam stabi uradio gore je lezaj koji nema sanse prici sa radapcigerom do njega jer ima onaj lim sa strane dole ima to deklo ali nista nebih dobio dok nerjesim taj lezaj gore tako daje to bas nesto zeznuto a dole kada bi skinuo dojnji lim dalj bih dobio sve van kompletno

Najnoviji postovi

Na vrh