Hvala na prijedlogu.U kućište ulij polutekuću mast INA VISKOMA R00.
Takva mast ide u reduktora na biračima kukuruza i sl. sporohodnim reduktorima.
O tome sami i razmisljao sto je Komer predlozio.Vidjecu jos da ne bih negdje naletio na polovnu osovinu,ako ne onda ce najvjevotnike biti kajla rjesenje.Automehanicar mi predlozi ulje 140-150.Iz Bosne sam.Ako imaš negdje dobrog tokara, napravi onako kak je rekao Komer, tri kajle od 10 ili 12 mm debljine ak ima mjesta i vozit će još godinama.
Od kud si?
Nemoj stavljati kajlu jer nije dobro rješenje. Trebaju biti zubi. Neznam od kud si al Kušec u bjelovaru ti to riješi samo tak. Odnesi mu zupčanik i osovinu. Srce zupčanika istokari,napravi piksnu sa unutarnje strane prema zubima na osovini i tu piksnu upreša u zupčanik i dobro je zavari. Nikad više nemaš brige s tim. Jedna kajla je preslaba i s vremenom će se razlokat bolje neg kaj ti ovo sad.O tome sami i razmisljao sto je Komer predlozio.Vidjecu jos da ne bih negdje naletio na polovnu osovinu,ako ne onda ce najvjevotnike biti kajla rjesenje.Automehanicar mi predlozi ulje 140-150.Iz Bosne sam.
Pozdrav.Ja sam uzimao u SELENA,Banja Luka.Imaju znaci lezajeve koje zamislis,jos dosta toga.Evo link http://www.selena.ba/shopOvako roto drljača maschio ima lufta.
Ljevo pa desno jel bi se to isplatilo popraviti.
Koliko bi došli ležaji i to.
I gdje vidit za dijelove