• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Mf 3060,lely su navodno lakše za terat.Nakon kako sma vidio kod kolege zeksona kako radi sa frandent RD,odmah sam si je zacrtao :)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pa jesi li ti postavio ovako noževe ili su fabrički ovako?
Kod mene su tak postavljeni tvornički kak je Gogo nacrtal (post 1714) nije 100 % ali približno kad sem mijenjal klinove rekel mi kolega da vrtim kak je postavljeno .

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Evo ponovio se ja malo:)
Za moje potrebe solidne...zadnja daska,noževi su na 20cm,jedan rotor ima lufta,to ću riješiti nakon sezone,mislim da nije kritično,bez hidrolifta,tražio je 18k,našli se na 17500kn...

Ovo je proba na zimsko oranje

Ovo je usporedba od kolege 3m sa klinovima i spiralnim valjkom ali prohod 3 puta i moj jedan prohod

Ovo je "pila"

I sa druge strane

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Dobro izgleda! Koliko km/h si išao? Ovo kolegino nije nikakav posao...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Neznam koliko kmh,probao u 4. sporoj,malo ga guši,pa sam u 3. sporoj...tu ide bez problema.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ulje se potroši i u prijenosniku, baš kak i u motoru.
Najveći je problem vlaga koju ulje s vremenom absorbira, pa postaje korozivno. Pogotovo na strojevima koji se rijetko koriste, a (cesto) stoje i vani.

Da nisam vidio svojim očima nebi baš vjerovao. Ulje je stavljeno novo prije nepunih 5 godina. Klinovi presloženi na onaj sistem od Amazone RD i morem reči da to izgleda dosta bolje nego prije, barem za sada. Bilo je toga još više ali nisam slikal. Kad sam ju otvorio voda je doslovno curila sa limova.
imgurl

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Eto,a nitko ne vjeruje da je ulje stvoreno da se mijenja.
Jesi li probao raditi s njom?
Shema od Amazone je za 3m RD,ali ima li to kakve veze,ne znam...

BTW- stvarno ne znam što se događa s tim novim rotodrljačama,stare su na 2.5m imale i po 12 radnih tijela,a nove sad imaju po 8,kod Lemkena i Kuhn-a nije uopće moguće dobiti 2.5m s 10 radnih tijela. Ne sviđa mi se to.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Neznam koliko kmh,probao u 4. sporoj,malo ga guši,pa sam u 3. sporoj...tu ide bez problema.

Koliko me sjecanje sluzi, 4. spora, prepolovljen power je bilo oko 8kmh na 3080. 3. bi bila oko 5-7kmh.
Sada vidis da bi mu 3m bilo previse..

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Tak je tibor,najveći je problem bio i prijevoz,pa su svi putevi vodili na 2.5m :)
Ako i nekad dodje jači traktor ići ću brže i sve 5.
Utovarit to u kombi i izvadit je bilo jedno krasno iskustvo,plus kaj nije bio moj kombi pa mi je bilo još gore.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
problem RD 2m

od kad je kupljena imam problem, kod getribe mi nešto lupa i nikako ne mogu da odgonetnem kaj me muči i to opasno.Promjenjeni donji ležaji veliki ležaj u getribi promjenjen nigdje ne zapinje nemaju klinovi lufta,lagano se okreče rukom osovina gdje se kopča kardan danas rotiral 3 sata getriba vruča da ne možeš ruku držat na njoj.Kad je ful pod opterečenjem radi dobro ,a večinom nije i lupa pa lupa danas sam ju teral makar da se raspala ne znam više kaj napraviti inače ima slika na 99 stranici i ne znam cije je marke nema oznake,možda ima veze kak stoje klinovi nisam pametan molim pomoć.:icon_scratch:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
A stoji li ti ravno kardan kada je u radnom položaju?

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Nije jako nego mozda ima neko raspored klinova kak moraju stajati jer mi brane plesu lijevo desno imam 8 rotora pa ga mozda to j......:(doh):

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nema to veze sa kardanom. Kod mene stoji u koso pa ne lupa (kardan). Kakvo je ulje ? Ako su poderani vanjski zubi na zubčanicima bude lupala da neznam šta napraviš osim gušćeg ulja (dodati malo masti). Ja sam na svojoj radio skoro sve iznova pa opet malo se ponekad čuje. Jedno vrijeme me je isto izluđivala ali zbog onih bočnih limova. Opruge kojim se regulira tvrdoča su bili labavi pa su zvonili u radu. Kad sam ih pritegnuo mir i tišina.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Mislis zupcanik u getribi pa manji sam stavil novog ,a danas vadim gornju plocu pa cu vidjeti kaj se unutra dogada

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Kad ju otvorim znat cu nesto vise pa se cujemo

Zubi na zupcanicima ko novi,donji lezaji promjenjeni gornji takoder dobri jos je sve raskopano neda mi se vise ak kaj treba slikat budemo slikali raspored klinova cini mi se dobar neznam kaj reci vise svaki savjet dobro dosao.:(sweat):

Posljednje uređivanje od moderatora:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ajd poslikaj malo te noževe. Ako ti brane plešu kao što veliš,tu stvarno nešto ne štima,i mislim da nema veze sa stanjem zupčanika ili lagera.
Getriba se mora zagrijati,ali ako ne možeš držati ruku na njoj,to je već previše.
Koji traktor vrti tu RD i kako ide?

Na vrh