T
tropolit
Guest
ŠUMARSTVO ; privlačenje trupca snagom čovika i gravitacionom silom
Ako netko bilo što zna o privlačenje trupca snagom čovika i gravitacionom silom ili ima neka slike neka postavi/napiše treba mi podhitno :?:?:?
Vidim da ovdje ima dosta ljudi koji se ozbiljnije bave šumarstvom, pa bi me zanimala jedna stvar.
Dakle, koliko se u radu koristite ručnim alatima, priborom (sjekira, klin za obaranje, poluga za obaranje... i ostalo, dakle sve što radi isključivo "na ljudski pogon")?
Bez kojeg od tih komada pribora se ne biste niti uputili u šumu?
Za koji možete reći "svaka lipa koju sam dao se pozlatila"?
I opet, koji ste možda probali i rekli "nikada ga više nisam uzeo u ruku osim prvi puta" (ono, "učinilo mi se zgodno u trgovini, ali...")?
Volio bih čuti i konkretne usporedbe, tipa taj i taj klin mi je daleko bolji od tog i tog, (zato i zato)...
Jasno mi je da recimo motorne pile same po sebi izazivaju daleko veći broj upitnika nad glavom pri nabavi, već i zbog bitno većeg ulaganja "u startu", ali ne vidim na forumu da je ovaj segment ponude uopće "pokriven", doduše pominje se sporadično u drugim temama... pa se nadam da bi i ovo moglo prerasti u zanimljivu i svima korisnu raspravu.
Ako netko bilo što zna o privlačenje trupca snagom čovika i gravitacionom silom ili ima neka slike neka postavi/napiše treba mi podhitno :?:?:?
EDIT savoris
autor teme je @capo
autor teme je @capo
Posljednje uređivanje od moderatora: