• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

S cime krciti korov u novom nasadu - 80cm razmak biljaka

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Pozz
Frendovi mi se muce s kultiviranjem korova izmedju biljaka aronije gdje je razmak 80cm. Manji je problem izmedju redova, to rade s frezom iako mislim da je to pogresna metoda tj. prikljucak.

Video jednog od polja. Ovdje je sad pak problem zica i crijevo za vodu. npr 13-a sekunda videa dobro pokazuje biljke i razmak.
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=nrF_DoguOkw[/YT]

Gledao sam na yubitou bocne freze i pipalice ali mi se nekak cine neprakticne za ovaj mali razmak medju biljkama.

1. Sto bi savjetovali umjesto freze izmedju redova? Razmak 4m.
2. Sto bi savjetovali za izmedju biljaka tj ispod crijeva, mozda bi ga se i moglo podici? Rucni alati vise ne dolaze u obzir jer ce se nasad prosiriti na svih 1Ha.

hvala

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Između redova freza ili kultivator. Makar bi ja 3m trave a sa svake strane pola metra freza na ticalo.
Navodnjavanje mora još u zrak, ne znam tko je savjetovao ovako nisko.
Ako ne žele frezu ticalo, puno jeftinije je kopačica, tipa Agria... kako ovo sada izgleda bila bi idealna. Ako ideš sa frezom na ticalo moraš sa svake strane biljke stavit kolčić na koji će doć ticalo, ove biljke ne pružaju dosta otpora. Iako površina od 1ha sa međurednim razmakom od 4m ide i sa motikom.

Najnoviji postovi

Na vrh