Baš ste lijepo izmjenili mišljenja,samo ste previdjeli jedan bitan elemenat.Cijelom EU,pa tako i Hrvatskom- cijelom,pošto tu i tamo putujem simo- tamo,uvjerila sam se osobno - hara jedna gljivična bolest na četinjačama,a posebno pogađa tuje.Iliti po vašemu čemprese,a to što svi sadimo su zapravo tuje jer čemprese rastu samo i primorju jer trebaju umjereniju klimu.kod nas raste pačempres,ilitiga po habitusu je isti ko čempres,osim što mu vrh ne stoji uspravno,već je povinut prema dolje - obješen. Dakle,krajnji je rizik sada ići u sadnju velikog broja tuja jer je to bolest koja se ne može liječiti i gotovo je sigurno,ako se simptomi pojave da će grmiči propasti.
ako je netko vidio moje tapiare od tuja goldica tamo na temi predstavite se,e - više ih nema.Svi su oboljeli i prije jedno mjesec dana su se osušili neki do kraja,neki napola i morala sam ih povaditi.a pet-šest godina sam ih oblikovala.One koje su u ono vrijeme izgledale zdrave,ili su imale samo neznatne naznake simptoma,sada se već uvelike smeđe,i najkasnije na proljeće ću i te morati maknuti.
Tako da bih ja dobro razmislila bih li se dala u trošak i posao raditi u ovo vrijeme živu ogradu od tuja.