B
Bobo
Guest
Ovo pitanje iznad nisam niti skuzio...
I mi smo takodjer uzeli kod Zizeka... Sve se primile, i super rastu...
I mi smo takodjer uzeli kod Zizeka... Sve se primile, i super rastu...
Bobo da li si siguran da kad uđemo u EU više nećemo moći dizati nove nasade. Negdje sam pročitao da se kvote ne odnose na sve vrste već samo na masline, vinograde, čini mi se i jabuke dok ostale vrste možeš proširivati.(nisam siguran)Bobo kaže:Fora je slijedeca...
Kad se udje u EU trajni nasadi se nece moci prosirivati, tj jako tesko ce biti izvedivo, sto bi se u narodu reklo, nemoguce...
Potraznja za vocem ce porasti jednog dana, pa tako treba napraviti i neku proizvodnju. Mali poljoprivrednici, ili cak ljudi iz grada koji nikada nisu imali dodira s poljoprivredom sade vocnjake na par hektara, da si osiguraju neki prihod i kad odu u mirovinu, jer tko zna sto nam EU donosi...
Eto, i ja sadim orahe, znam par kolega koji takodjer imaju i ljesnjake i orahe i stalno se prosiruju... tako i ja.
Na 5 jutara zita nema zarade nikakve, na 5 jutara jabuka itekako
Bobo kaže:Meni se s orahom nikud ne zuri, ali se mojim orasima zuri bez obzira na mene...
Velika vecina je vislja preko 2m, a sadjeni u rupe 50x50cm dubine nekih 30cm... Rastu kao blesavi. nemam slika vocnjaka, ali bih bas trebao otici poslikati.