ko i svaki drugi traktor te konjaže, možda nešto manje od vodenjaka te snage al to je to,,,....
Ha ha ha Bobo možda taj troši i više od tvog ,, drdavog ,, IMT-aCuj, moj "drndavi" IMT iz 1987.g. ima po knjizici 110ks i u oranju s 3x14" na 30cm dubine trosi 11.5l/kj ili 20l/ha
Tako da ovaj SAME moze trositi samo manje od toga...
Ha ha ha Bobo možda taj troši i više od tvog ,, drdavog ,, IMT-a
Ovo pitanje je toliko besmisleno da je i nemoguče odgovoriti,ako se i član bavi bilo kakvim vidom poljoprivredne proizvodnje.Odnosno radi barem nešto i nekada sa bilo kakvim traktorom može da zaključi da potrošnja nikada nije definrana u nekim količinama na istim poslovima i na istom tlu u različitim uvjetima.Isto tlo ista površina i različita potrošnja goriva.
Ti si kao jedan moj ,, bivši ,, seljanin koji kada je kupio novog IMT 539 došao ( kako i na koji izračun ne znam ) do zaključka i računa da je njegov stari IMT 539 trošio 1,75dcl više nafte od novoga. Najmanje troše oni koji stoje pod šupom,za Fendt-a tvrde nije potrošač,ali i on srkne ponekad goriva da se začudiš.
Je li ti to prvi veći traktor i koji trakto misliš tim sametom nadomjestit?
Recimo mogu ti opisat kakva je razlika bila kad se kod mog djeda prešlo s univerzala 445 na same laser 90. Istina da ti traktori nisu ni blizu za uspoređivat al to je jedini primjer kojeg znam....
E pa to sam htio cut nekakve podatke,moje mišljenje je da u optimalnom radu nebi smio ići preko 11l/h a naravno ako ce bit na full gasu naravno ce ići i do 18l/hgle u svakom slučaju to je space shuttle za ta 2 traktora i svaki posao koji si njima radio ovaj može radit u leru.....
a sad potrošnja, računaj nekih 30-40% veću kod zetora a ako ga misliš držat stalno u full gasu, barem duplu... ( moja procjena ), ipak je to 6000ccm motor...
zetor po njihovom ima 7,9 l/h same antares 110 14,8.....
Kao sto mnogi rekose, mnogo parametara utice na potrosnju, ali recimo racunaj da moze srknuti i 20L, ali i nemora.
Evo kod nas je malte ne isti, samo ima turbo pa je 20ks jaci.
U kombinaciji sa teskom zemljom, brdom, slabijim prednjim gumama i bez tegova po nekoj procijeni, onako odokativno potrosi tih 20L, u ravnici mislim da potrosi manje, nikada nismo tacno racunali, ali tu je to negdje. Plug je 3x16
ovak zanima koliko trosi same antares 110konja onak otprilike ako neko zna i kakav je to traktor znam samo da je 6-cilindara zracno hladjeni motor i da je mjenjac 24-24