• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SAME Explorer 95 Classic

matejB

Član
Tu od
11 Ožu 2015
Poruka
39
Pa inino transhidrol jd 50 ima dozvolu od svih proizvođača traktora, zašto onda kupovati skuplje?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Orginal je orginal i ina nije sigurno na razini kvalitete sdf grupacije.

matejB

Član
Tu od
11 Ožu 2015
Poruka
39
Vidiš li ono žuto područje na etiketi, e to ti popis svih proizvođača traktora koji odobravaju Inino ulje, a ako valja Johan deeru ne vidim razloga zašto ne bi valjalo Sameu

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ništa ne fali JD 50 ulju, a izašlo nas je 7 kn jeftinije po litri od Akros-ovog.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Uspoređivao sam neki dan inino ulje s jednim kvalitetnijim uljem razlika ogromna .
Tako da za par kuna se ne štedina ulju , kvaliteta nije ista ulja tako da bez diskusije.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Podjeli sa nama kakva je to stručna usporedba bila kad je tolika razlika??

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Od svih John Deerovih servisera nisam čuo jednu lošu riječ o Ininom ulju, dapače preporučuju ih ako se već ne uzima original.
Primjer u našima eto Super Max u motoru i JD 50 mjenač i hidraulika.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Lako staviš ina ulje pa stavljaš kvalitetnije .
I onda tek vidim kako motor ljepše radi mirnije.
Ina je šrot a ionako pola ljudi ni ne mjenja niti održava pa im ne smeta.
Ko štedi na ulju taj je slab gazda.
Ina se pokvarila i to jako.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Da,kao da ambalaža išta znači... Svejedno je dal piše INA ili npr. Castrol,ne vjerujem da ima nekih prevelikih razlika...

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Lijepi sati, na koliko mjenjas ulje u motoru i kako si zadovoljan u globalu sa traktorom?

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
S obzirom da na forumu ima ljudi kojima je tribologija struka, molim te da kod navođenja takvih stvari budeš konkretan i tehnički argumentiran u protivnome postoje službe koje reagiraju.

INA nije rebrender kao danas većina "proizvođača" ili prikladnijim izrazom "punionica" ulja već sva svoja ulja proizvodi vlastiti znanjem na temelju izuzetno duge tradicije (među prvima u Europi te svijetu, a koljevka je i za neke današnje EU rafinerije). Da se ne ponavljam u hrpi teksta koji sam već pisao na forumu u temi o mazivima, izmeđuostaloga o nizu inovacija tipa današnje usvojenice "Hidraol" gdje je INA prva u svijetu predstavila ulja sektora hidraulike a po čijem nazivu danas svi proizvođači ulja izvode deklarativne nazive. A ne bi vjerovao koliko pametnih glava sjedi i radi u razvojnom i kontrolnom laboratoriju. INA ulja nadmašuju standarde čije specifikacije ih obilježavaju i tu nema govora o "padu kvalitete" koji to spominješ. Također asortiman se učestalo upotpunjuje pa tako svake sezone proizvode nova maziva i srodne tvari kako bi pokrivali zahtjeve tržišta.

Uostalom INA, tj. Maziva Zagreb su prema meni kao kupcu građaninu uvijek nudila mogućnost ukoliko postoji sumnja na kvar uzrokovan kvalitetom ulja, laboratorijsku ekspertizu, naravno ukoliko je korišten proizvod (mazivo sredstvo) koji odgovara propisanim zahtjevima proizvođača sklopa (npr. motor stroja).

Svatko tko imalo ima znanja uočavati funkciju fizičko kemijskih svojstava maziva može vidjeti koliko su INA proizvodi "robusni" jer je u njih uložen maksimum i detaljiziranje upravo da se otkloni svaka mogućnost pogreške što bi moglo trajno utjecati na budućnost tvrtke, koja si to ne može priuštiti. Nije globalni lider koji blagajnu puno raznim aktivnostima poput nekih svjetskih brendova, već je usko specijalizirana u svome području.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
To ti u teoriji stoji...ali praksa ju bas i ne prati...u sve traktore i kombajn tocimo inu...sad cemo po svemu sudeci probat nesto drugo jer jednostavno mi se ne svidja da se ulje tako brzo zacrni i na opip djeluje razbijeno...prije to isto ulje nije tako djelovalo.

U autu takodjer mi se pokazalo losije od ulja cak i jeftinijeg cjenovnog ranga.

Kolega je u agroplusa ko nas stavio akros ulje u isto vrijeme kad i mi inu,moje je crno a njegovo je potamnilo ali crno nije...na 50 sati djeluje na opip konzistentno kao novo...tako da agroplus inu nece vidjet vise...

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
To ti u teoriji stoji...ali praksa ju bas i ne prati...u sve traktore i kombajn tocimo inu...sad cemo po svemu sudeci probat nesto drugo jer jednostavno mi se ne svidja da se ulje tako brzo zacrni i na opip djeluje razbijeno...prije to isto ulje nije tako djelovalo.

U autu takodjer mi se pokazalo losije od ulja cak i jeftinijeg cjenovnog ranga.

Kolega je u agroplusa ko nas stavio akros ulje u isto vrijeme kad i mi inu,moje je crno a njegovo je potamnilo ali crno nije...na 50 sati djeluje na opip konzistentno kao novo...tako da agroplus inu nece vidjet vise...

Koje ulje točite i u koje traktore i koji kombajn?

Koje ulje točite i u koji auto,te koje je to drugo ulje i po čemu bilo bolje?

Koje akros ulje je kolega stavio i u koji stroj?

Koja hrpetina nepovezanih činjenica. Miješanje krušaka i jabuka, uspoređivanje neuspredivoga. Pa jedna od osnovnih činjenica je da ulje održava čistoću motora i ne dozvoljava taloženje te nečistoće u motoru. Da! zato svako ulje s kvalitetnim aditivima veže na sebe nečistoće nastale izgaranjem goriva i drži ih raspršenim. U protivnome imaš čisto ulje a taloge čađe na klipnim prstenovima, "poliranje" stjenki cilindra zbog taloga na radnom dijelu klipa motora, začepljene hidropodizače i tako dalje.. Naravno ne odvija se ništa preko noći nego kroz ekspolataciju.

Dalje čekam točne podatke iako opet uzaludno trošim energiju a već sam puno pisao o tome. Apsolutno podržavam svaku želju za promjenom, upravo to je meni dalo širok spektar iskustva u tome području a sumirani zaključak je da INA maziva nimalo ne zaostaju za konkurencijom (u proizvodima iste klase, ne da uspoređujemo različite klase što ljudi često čine) a domaća su djelatnost.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
I ja sam primjetil da u mojim traktorima ulje nakon promjene vrlo brzo skroz pocrni , ne znam točno kod koliko radnih sati se to događa. Točim originalna sdf ulja.
Izgleda mi ko da kolega Torpedo dela u INI :eek:: .
Inače sam uvijek za "kupujmo Hrvatsko" ali ne znam razlog zakaj nismo nikad koristili Inina ulja, vjerojatno zbog lošeg glasa... E sad da li je on opravdan ili ne, nemam pojma. Stara narodna veli : di ima dima ima i vatre

Posljednje uređivanje:

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Nije tema al da i ja napisem nesta, mi se bojimo svega i svacega i mjenjamo ulja češće nego li treba jer se nekom nešto desilo a neznamo sta, ulja su različita i treba birati ona koja su propisana za odredjeni stroj bez obzira na proizvođača , konkretno meni je na Busu sad 80000km i ima preko 1500rs ovi u servisu kažu još 40 tisuća i onda prvi servis, ja ih malo cudno gledam ,vozilo je pod garancijom i još nismo ništa dirali niti doljevali, da je moje ja bi mjenjao ali struka kaže ne i to je tako a vozila samo idu i idu i nikakvih problema , tako da mi sto doma mjenjamo ulja na 100-200 sati to može svako ulje izdržati, pa ko sta voli ;)

Najnoviji postovi

Na vrh