Daj malo objasi ono o očitavanju sile na svakom kotaču ? Prvi put čujem za to ???
Kažeš mjenjač sam mjenja brzinu od zavisnosti od opterečenja ? To isto nisam znapo da Same može , bolje rečeno znao sam da ovi novi traktori to mogu ali i za ove stare po 7 godina kako kažeš e to nisam znao . Jel možeš to isto malo objasniti ? Zanima me kako se dogodi prebacivanje u nižu brzinu automatski ? Da li traktor prebaci brzinu kada prokliže na kotačima recimo 25 % ili kada na neki način osjeti da je sila prevelika , recimo kada mu okretaji padnu ispod 1800 ili ako mu okretaji padnu za 200 okretaja od zadanih ... To me zanima pa ako si me skužio - SUPER
Kažeš da ima mjerač potrošnje goriva u traktoru , kako on radi , kolika vam je bila potrošnja na sat ili hektar ? Kod mene na MF-u ne postoji opcija u softveru koja bi traktoru rekla da sada ore sa najmanjom potrošnjom goriva te da tako nastavi dalje . Kod toga Same traktora ako sam dobro skužio upravo to može jer kažeš da on sam namjesti najmanju potrošnju i največu silu .
Ovo za plug i lomljenje vijaka sam znao ali opet 15 vijaka je puno-previše u jednom danu !!! Bilo bi bolje da imate plug sa hidrauličnim okidačima kada se ore tako tvrda i suha zemlja ali to je dosta skup stroj
Da li si primjetio na plugu od učestalog pucanja sigurnosnih vijaka kako se ležište vijka proširilo . Znači sila posmaka na vijak uvijek djeluje na istu stranu pa se na tu stranu i rupa vijka izvlači . Dovoljno je da dvadesetak puta vijak pukne i rupa se već nepovratno proširi u jednu stranu . Onda mu nema pomoći kada se to dogodi , vijci pucaju jako često nakon toga .
PS. orali ste kao avioni kada ste uspijeli 25 ha poorati :mrgreen:
Koliko sati rada ste odradili taj dan ?