• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same

zetor7245

Član
Tu od
5 Ruj 2009
Poruka
174
Ljudi imali neko iskustva sa same centaurom 75
rodjak ga nasao povoljno kupio bi ga , ali neznamo nista o tim masinama.
Ako neko zna na sta se mora paziti bio bih zahvalan.

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
Bok... Evo kupio sam explorera2 70ks 1989god i sad me zanima jedna stvar.. Znaci u papirima iz uvoza i drugim pise da je max brzina 40 kmh a on ide 30kmh... Mjenjac je 4x3..jel zna tko o cem je rijec.... Traktor je uvezen iz francuske prije par godina

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Daj stavi koju sliku, nešto.

Pošto je mjenjač 12+12, 89.godište, max brzinu mu je 28 km/h. Tak da ti tu ne možeš ništa napraviti. To što je iz francuske, ne znači ništa u ovom slučaju.
Neka me ispravi neko iskusniji ako griješim

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Sam si rekel:Iz Francuske je,a tam je bil zakon da traktori ne idu brze od 30km/h.

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
E jbga pitam jer u papirima pise 40.... A kaj su francuzi nkj zblokirali onda ili da neide vise??? Slike sutra kad poslikam

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Nemaju kaj blokirati: drugačiji je par kuglastog i tanjurastog zupčanika na prednjem i zadnjem mostu.
Ima li prednje kočnice?

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
Da ima prednje kocnice....

I jos nesto primjetio sam da kad nema kontakta ponekad mi neki relej skljonca.. Nalazi se iznad posude ulja za kuplung... Dali netko zna od cega je to??

Posljednje uređivanje od moderatora:

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
Kako se stavljaju slike???:D imam jedan veliki problem.... Svijetla naprijed kratko i dugo mi nerade... Promjenio sam alternator i sve radi samo ta svijetla ne no mislim da me nesto zeza jer mi pozicija pali i gasi tamo gdje sam palio dugo kratko na zmigavcima... Dali netko zna u cem je kvaka??!

dugan

Član
Tu od
3 Kol 2013
Poruka
266
Super ti je traktor i nek te dugo služi.Kak se ponaša u oranju s tim plugom i ako se smije znati kolko si ga platil ?

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
kupio sam ga prije 6 dana i jos nisam probao orati jer imam nekih problema sa alternatorom i strujom....od lampa mi ostalo dugo i kratko a alternator me zeza onaj d+ sa brave....ugl sva struja me zeza haha lupim po volanu a na ploči sve zasvjetli...ovak to ti je plug imt 751 12"...traktor je 89 godiste i platio sam ga sa plugom 9550E

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Najbolji su ti kvarovi koji se sami poprave nakon udarca nogom. Posebno kod struje... :biggrin:

lujo16

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
46
Pozdrav. Za zamjenu mi se nudi Same Falcon 50 ( na Njuškalu je - seljo ne zna staviti link) . Ima li netko iskustva s tim traktorima (potrošnja , održavanje ,dijelovi)? Unaprijed sam zahvalan.

Na vrh