• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nema invertor, već ima 8F+4R mjenjač. Na slikama se ne vidi, no možda ima i dodatni reduktor.
Getriba je dosta robustna, no pitanje je kakav je motor.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Napisao si par postova prije da ti električar dolazi popraviti alternator. Zašto nisi onda i ta svjetla sredio? Jer si taj problem tu napisao još prije alternatora...:(:

Nije mu se dalo, nije stigao ili mu nisi ni rekao za ostale kvarove osim alternatora?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mojem kolegi iz susjednog mjesta na Sameu zablokirao prednji lijevi kotač traktor ima 4 godine i ispod 1000 rh izletio sa ceste Caterpilar ga vratio na cestu a HAK odvezao doma .Same je 75 ks 3 celindera .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
I kaj hoćeš s tim reći?
Koji je bil razlog?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Neznam razlog jednostavno zablokiral lijevi kotač i traktor je sa cisternom izletel lijevo u polje proban je šljepat ali nije se dal sa podignitim lijevim kotačem jer se ni desni koji nije zablokiral nije dal okretati komunalni Caterpilar ga izvukel na cestu a HAK-ov SPI ga otpeljal doma Dedinu kad ga slože reči ću kaj je bilo .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
proban je šljepat ali nije se dal sa podignitim lijevim kotačem jer se ni desni koji nije zablokiral nije dal okretati komunalni Caterpilar ga izvukel na cestu a HAK-ov SPI ga otpeljal doma
Kolko vas je bilo na uviđaju mogli ste ga odnesti van ili da se barem neko setil skočiti po Zetora doma da ga dignete :icon_butt:, a ne da čovek još troškove HAK-a i bagera ima.
Najbolje da su ga zakopali na tom polju

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Zašto se ne bi smio šlepati?

pa ima neka caka s multipowerom. stari fiati s hi-lo mjenjacem se ne smiju šlepati, ne znam kak je s ovim novijim traktorima...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Smije se svaki slepat samo treba pazit na uputstva. Kod mene na hollandu mislim da je do 5km/h ugasen a do 10 upaljen. I jos nekih caka ima

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Htjeli smo ga šlepati sa podignutim prednjim krajem ali se ni je dal zadnji kotači kočili i nekaj je pištalo i pojavljivala se neka ikona na displeju pa odustali .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A kak ga je onda SPI odvlekel?
Ni bilo snega da ga odsanjka

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pa kaj SPI ne nosi samo jedan kraj na sebi?
Ili su bili oba, jedan prednju, a drugi stražnju stranu?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pa ima platformu na kojoj nosi koja se može gurnati natrag i premostiti grabu uz cestu isl .

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
dali je dobro ovo grijanje kabine pomocu alternatora na sameu??? vidim da mi nema remena na tom alternatoru pa bi se malo pozabavio sa time....e sad dali je to dobro ili se neisplati dirati?

Na vrh