• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
jel se uopce smije šlepati takav traktor?
Ne baš. Bar ne daleko.
Uglavnom, treba izbaciti reduktor (grupe) u neutral, a onda može, jer se diferencijal i zadnji reduktori podmazuju, a getriba (koja je tlačno podmazivana) stoji.
Veći je problem to kaj se neda upravljati, radi velikih prednjih kotača. Još kak tak dok se kreće, no nemreš ga s mjesta usmjeriti.

dali je dobro ovo grijanje kabine pomocu alternatora na sameu??? vidim da mi nema remena na tom alternatoru pa bi se malo pozabavio sa time....e sad dali je to dobro ili se neisplati dirati?
A kaj misliš zakaj nema remena?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Akros Multi F 10W-30.

Ak nemreš do njega, onda INA Transhidrol JD50.

Ulje je zajedničko za mjenjač i hidrauliku.

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
Daj mi samo reci molim te od ceg je onaj mali filter kod cepa gdje se naljeva ulje u hidroulik??? A oni dva ispod kod rezervara su od hidroulike?!?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Same iz 120 strane ostala uključena prednja vuča pa je zdrobil reduktor u lijevom prednjem kotaču dijelovi satelita zacvikali kočione lamele i tako zablokirali kotač uključivanje prednje vuče je na struju ali ne da se isključit nešto zacvikalo u getribi kad se isključi svijetlo u prekidaču i ikona na displeju ne svijetle ali i dalje je uključeno .

same1993

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
154
da li se kod izmjene semeringa na stražnjem kotaču na same doradu 86 mora vadit cjela poluosovina..razdvajat tamo kod getribe?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Na koji semering misliš? Onaj na poluosovini, u trubi?
Uglavnom da.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Iskustva i mišljenja o SAME-u Silver 100.4?

2002. godina, 3300 radnih sati, koliko to vrijedi?

d353192260a2e0225b252fe1a99d289d_0x0.jpg

Ne taj sa slike, nego takav

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Virtus molim te za pomoć.
Imam Same Antares 110 , 90. god. Od nedavno mi ne radi špera.
Kada pritisnem gumb za uključivanje lampica zasvijetli kao da je špera ukopčana ali nije. Kakav bi kvar to mogao biti ?

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
Virtus molim te za pomoć.
Imam Same Antares 110 , 90. god. Od nedavno mi ne radi špera.
Kada pritisnem gumb za uključivanje lampica zasvijetli kao da je špera ukopčana ali nije. Kakav bi kvar to mogao biti ?

Kvar može biti od elektroventila do klipa koji uključuje vilicu blokade diferencijala do same blokade. Nazovite me pa možemo detaljnije defektirati nedostatak na Vašem traktoru.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Jedan moj prijaelj ma same hercules, muci se sa hidrauliom, nije mu jasno kako funkcioise, ima vanjski rezervoar hidraulike, vanjski razvodnk, koji trenutno nije u funkiji, nije spojen, i ima unutarnju hidrauiku koja orisit ulje iz mjenjaca. Ako neko ima iskustav sa herculesom, onda emo o detaljima, pozz, mogu i slike.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
virtus@ hvala puno na pomoci oko mojeg problema sa sperom na same-u.
da barem ima vise takvih ljudi koji su voljni pomoci. inace moj susjed te stalno zivka jer mi on to popravlja, veli da mu vec neugodno tolko te gnjaviti.

Izvadili smo onaj mali klip ali sad ne znamo kak ustanoviti da li je greska u njemu. na oko izgleda sve ok ali tu se vjerojatno radi o desetinkama milimetra.
kak da provjerimo da li je greska u tom klipu ili cilindru ? da samo narucim novi klip ? na koji nacin reparirati taj cilindar ako je greska u njemu ?

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Virtus molim za još jedan savjet.
Na Anteresu 110 mi ne radi desna instrument ploča ( okretaji, brzina, satovi rada...). S obzirom da sve ide preko struje , skinuo sam tu instrument ploču i odnio je u jednu firmu u Čakovcu ( Chip Čakovec) , rekli su mi da se ne da popraviti jer je izgorio neki čip koji se neda više nabaviti. Kaj vi mislite o tome, ima li smisla još negdje ( gdje ? ) dati na provjeru taj kvar ?

Na vrh