Nebi se slozil bas ja sam izuzetno zadovoljan sa universalom 4cl rotaciona pumpa i vrlo živahan motor... potrošnja nisam baš mjeril puno ali cini mi se dobra... a sa sameom sad mu je bila prva sezona sa rotodrljačom 225 širine idem na 1800okretaja motora i 4km/h i uspije proći oko 5 jutara ili 2.85ha kj se meni cini jako malo...Manje trosi nego universal 4 cilindra.
Koliko ti je potrosnja po ha,satu?
Za koliko vremenski napraviš 5 jutara ili koliko h imas rezervar?Ispricavam se Ima rezervoar 70l...
Istina treba uzeti sve faktore u obzir imam svakojakve zemlje i teske i lagane i srednje ali vecina je srednje teska... sve kj je rotiral je bila zimska brazda orano u jeseni i zimi i u rano proljeće je zatvorena drljačom bilo je dosta vlage možda i ta vlaga otežava posel malo... nije bas da potrosi 70l na 5 rali jer mu je to kapacitet spremnika ali 60 sigurno... a iznad 10 mi se cini puno...Ne možeš ti svoje uvjete pariti sa nekom težom zemljom. Ja sam znao nekad 4.5 rali pripremiti sa 70l, 3km/h i traktor se teli kad kiše sabiju zimsku brazdu. Lako tamo gdje se ide 5-6km/h mjeriti potrošnju.
Sve se svodi na vremenski faktor i učinak, džabe razglabanje po površini kad je to teško usporediti zbog različitih uvjeta..
Imam ja i teske zemlje, evo jedne takve.Ne možeš ti svoje uvjete pariti sa nekom težom zemljom. Ja sam znao nekad 4.5 rali pripremiti sa 70l, 3km/h i traktor se teli kad kiše sabiju zimsku brazdu. Lako tamo gdje se ide 5-6km/h mjeriti potrošnju.
Sve se svodi na vremenski faktor i učinak, džabe razglabanje po površini kad je to teško usporediti zbog različitih uvjeta..
Otprilike 1.10 h...Koliko ti treba vremenski za jednu ral?
Edit, pitam Miku.
Prije godinu dana je tu istu zimsku brazdu sa istom rd radil zetor 4320 i trosil je manje... a mislim da je njemu bilo puno teže vrtit ju... al bilo je puno i sušnije pa možda nije bilo tolikog otpora zemlje... svejedno hvala svima na odgovorima budemo dalje probali još neke cake... tek je prva sezona gotova 😉👍😎Po takvom tebi treba za 5 rali 6 sati rada. Plus transport do njive i natrag. Tak da ti to ispadne ispod 10 litara potrošnje na sat. Nekom puno, nekom malo... Ali nije svejedno ni traktoru rotirati zimsku brazdu ili onu pooranu tri dana prije sjetve. Tu se isto pozna potrošnja.