• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Aha, Same Solar.

Motor je 3 cilindra, starije generacije 1053P, 3100cc, mjenjač 12+3.
Samo nemoj gledati 550DT, jer ima problem s motorom.
Univerzal 640 je moćniji od njega.

Radije gledaj nekog Fiata 65-66 ili 70-66.

Slavonac1995

Novi član
Tu od
14 Lip 2022
Poruka
5
Same silver 90 98.god
nakon mjenjaca sad dosla na red EHR hidraulika.Znaci kad se ore i namjesti dubina na veliki kotacic nakon nekih pola jutra oranja hidraulika kao da poludi.Pocima da se plug zabija do kraja u zemlju i blica ona lampica za dole na tabli.Onda moram ugasiti traktor i sacekati pa upaliti i opet namjestit dubinu da bi neko vrijeme normalno radila ili stisnuti tipku stop kad zablesavi.Sto bi moglo biti?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,534
Aha, Same Solar.

Motor je 3 cilindra, starije generacije 1053P, 3100cc, mjenjač 12+3.
Samo nemoj gledati 550DT, jer ima problem s motorom.
Univerzal 640 je moćniji od njega.

Radije gledaj nekog Fiata 65-66 ili 70-66.
Nekako su mi fiat traktori dosta gabaritno veliki traktori, iako mi dobro izgledaju. Ovaj Lamborghini mi je u blizini pa bi zato išao pogledati, nema drugog razloga. Za sad gledam skoro sve, bitno mi je da nije prevelik a da ima bar 60 ks i da naravno nije cijena ko da je nov, nema žurbe, Utb 643 kojeg sam htio kupiti mi je izmaknuo i sad se uopće ne forsiram, ako bude dobro a ako ne imam za sad s čime raditi, a kako ide sva poljoprivreda u bananu nekako mi se čini da mi ni neće trebati.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
182
Kakva su iskustva sa Same Frutteto II? Jel 4000 sati puno za njih?
Koje su im mane? Kakva je situacija sa dijelovima?
Našao sam ja jednu manu. Nemaju klasični brojač okretaja sa kazaljkom. Ne znam da li svi modeli, ali ove koje sam gledal imaju samo digitalni pokazivač. Pih :)

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
170
Upravo s tim pokazivačem imam problem, a ne znam od kud dobiva signal. Dal sa senzora radilice ili nekog drugog senzora... Znam da ne dobiva s alternatora.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
182
Koji model imaš? Koliko sati? Koje godiše? S čim si zadovoljan s čim nisi? Koje druge problem imaš?

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Pomagal sam kolegi rješavati taj problem isto na Frutettu...i riješili smo ugradnjom novog tahometra (mjerila brzine) fi 52mm, u onu zaštopanu rupu na sredini ploče, sa signalom iz alternatora.

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
170
Koji model imaš? Koliko sati? Koje godiše? S čim si zadovoljan s čim nisi? Koje druge problem imaš?
Zapravo imam Lamborghini 880F Plus, ali imaju isti brojač okrataja... Imam ga tek mjesec dana, nisam niš ni stigao raditi s njim, tak da ti nažalost nemrem puno pomoći. Na proljeće ću znati više. 😁
Pomagal sam kolegi rješavati taj problem isto na Frutettu...i riješili smo ugradnjom novog tahometra (mjerila brzine) fi 52mm, u onu zaštopanu rupu na sredini ploče, sa signalom iz alternatora.
Da znam, taj odgovor sam već dobio u temi Lamborghini, ali to mi je baš zadnja zadnja opcija. Volio bih otkriti u čemu je problem i probati popraviti orginalni brojač.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Kak nije od alternatora, vjerojatno je isti senzor koji koristi elektronički regulator brzine. Ako motor nema problema s gasom, onda senzor nije problem.
Pitanje je valja li instrument ili je problem "negdje u komunikaciji".

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
170
Motor nema problema s gasom, instrument točno prikazuje brzinu, a okretaje motor i kardana ne. Ima kolega isti brojač okretaja na sličnom traktoru pa sam razmišljao da probam s njegovim, samo moram vidjeti kolko je posla sa skidanjem toga svega.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Mislim da size jedan ili dva konektora…ne sjećam se više.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
NE.
Deutz je KHD (912/913/914)
SAME je Adim Diesel (1000.xA)

Iako sad Sameov, vodom hlađeni motor zovu SDF motor.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Na Deutz Agrolux/Agroplus modele (Same Argon/Dorado) do negdje 2007, i to motori serija F(3/4)L-913/914 zračno hlađeni, dok nisu uvedene norme negdje 2006-7, sve dok na Same Dorado traktore nisu počeli ugrađivati vodno hlađene SLH (Lamborgnihi) motore. Onda su i Agroplus/Agrolux dobili SLH (Lamborgnihi) motore.

Izuzetak su veći Agroluxi (Exploreri). Oni su imali vodno hlađene Deutz motore (4 i 6 cilindri). Neko vrijeme je i Same Explorer 3 imal Deutz motore, a onda su svi kasniji prešli na SLH (Lamborgnihi) 4-cilindrične motore, tak da KHD motora nema više na SLH traktorima do 100ks.

Najnoviji postovi

Na vrh