• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same

Miljan Krn

Novi član
Tu od
25 Ožu 2025
Poruka
1
Pozdrav koje ulje ide u hidrauliku same tiger six 105 jel.odvojeno od mjenjaca

Posljednje uređivanje od moderatora:

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
174
Misliš na senzor brzine kretanja traktora? Imam na mjenjaču podosta toga pa moram vidjeti u manualu koji je senzor za brzinu kretanja traktora.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Slavonac1995

Novi član
Tu od
14 Lip 2022
Poruka
6
Imam problem s EHR same silver veliki kotacic gotovo da neradi nista se nedogađa kad preko njega hocu dignuti hidraulik i u radu kad nastimam dubinu nakon nekog vremena pocme zabijat u zemlju spustat cimat hidrauliku i ona zelena blinka lampica kod velikog prekidaca gore-dole

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
174
Meni se je na silveru skoro ištekao onaj veliki konektor koji je ispod konzole za EHR u kabini (mislim da je konzola pričvršćena sa 4 vijka). Skoro - to znači da se djelomično ištekao ali je još uvijek imao nekakav kontakt, pa je to kao radilo, ali je zafrkavao.
Inače preko tog velikog potenciometra naštima se samo željena dubina obrade (zapravo željeni otpor), a hidraulik se diže pomoću prekidača za dizanje/spuštanje. Na malim potenciometrima (ispod poklopca) naštima se visina dizanja/spuštanja, željena brzina spuštanja (ovisi o težini oruđa), zatim postoji potenciometar za mješovitu regulaciju (položaj/vučna sila/proklizavanje kotača, ako imaš radar) i finoća regulacije. Kada se oruđe prikapča - onda za to postoji poseban prekidač u kabini ili oni prekidači vani na blatobranima.

Na vrh