M
MOCO
Guest
tko ima takvu kamatu? ja uvjek naletim na 8%
ja sam zagrizo,,pa cu vidjet,,jel cu uspjet,,,,1posto je kamata,,za ipard,,za 200,tisuca,,kamata za 10 godina je 12tisuca,,sitnica,,naspram nasih 8posto,,kaze pjesma,,polako samo,,polako samo:lol::lol::lol:
Investitor se obvezuje da će nakon dobivanja sredstava iz IPARD programa, 2 % od iznosa koji dobije sukladno Zahtjevu za isplatu isplatiti Agenciji kao premiju za uspješno pripremanje projekta. U tom smislu Agencija će pružati potrebne usluge pri provođenju projekta i podnošenju Zahtjeva za isplatu sredstava. Agencija će ispostaviti obračun za ugovoreni iznos premije po obavijesti Investitora o primitku sredstava. Plaćanje svakog obračuna iz stavka 1. ovog Članka, vrši se u roku 7 dana od dana ispostave obračuna. Plaćanje premije iz stavka 2. ovog Članka, Investitor se obvezuje izvršiti u roku od 7 dana od isplate sredstava iz IPARD programa. U slučaju kašnjenja obračunava se zakonska zatezna kamata.,
,gledaj birokrate,,kako se osiguravaju,zato i guraju projekte,sam reko da se svakakva krpelj ,,lijepi za nas poljoprivrednike,,,nama ostaje kredit,,,ma sve vise odustajem
jedino što bi me zanimalo je ovo-ako uzmem,kao što je riječ,npr 200000 kredita na deset godina,koliko ću ja u roku tih deset godina sveukupno morati vratiti.
znači uzimaš kredit 200 t kn, od toga plaćaš 2% njima to je 4t kn i još tih 36 t kn to je 40 t kn; ti onda ulažeš 160 t kn, a vraćaš 212 t kn , jel to tako !!? ili ulažeš svih 200, a ovih 40 već imaš ?
Samo mi jedno nije jasno, odakle vama 1% kamata ? HBOR uvijek salje da se ides dogovarat sa bankom za novce i kamatu na sto ti banka naravno objasni da nema sanse da ti daju nisku kamatu nego ona hoce progurat svoje kredite koji su 6-7-8%. Tako da mi uopce nije jasno otkad HBOR moze ikakve kamate i sredstva nudit, to je nesta novo ?
Jutros slušam u štali radio
i sad tako radim i razmišljam i
Moje pitanje: ako ja recimo napravim sve tiptop za ipard i dobijem isplaćeno ta sredstva, koliko platim poreza na dohodak na kraju godine?
ako znam da je večina opga obveznik poreza na dohodak koji je od 15-40%, a tako velika investicija nije trošak nego imovina koja se amortizira znači da bi lijepo mogao nešto manje od pola tog povrata platit liniću ?
jel ima netko da bolje zna pa da nam objasni? taj povrat on je u stvari prihod ili možda postoji u zakonu nešto da se ne oporezuje?