• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Kapio je šogor novog kioti, da taj traktor košta novi do 15 tisuća kupio bih ga jer realno toliko vrijedi a 30 plus ne, za to se već i nešto ozbiljno da kupiti. Prelagan je, ručke sve imaš osjećaj da budu ispale , hidraulika nije nešto. Uglavnom jedino što valja po meni klima i kut okreta. A sve drugo jok, za vinogradarstvo bi još i možda bio dobar zbog gabarita a ovak ništa. Što će mi takav traktor koji kad ide uzbrdo s praznom prikolicom poskakuje jer je preteška za njega.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
I John Deere za naše tržište Europe, ako nije došal nekim vanjskim kanalima iz Amerike, se radi u Mannheimu u Njemačkoj ;)

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,758
ja isto razmišljam možda u nekoj skoroj budućnosti o nekom traktoru 60ks
kaj uopće kupiti i koje su mi opcije? nznm ni o kojim novcima bi trebal razmišljati...
ursus 360? neki zetor (iako su oni apsolutno podivljali s cijenama)? imt 560? kaj još gledati?
nekaj novije nije baš u mojim financijskim mogućnostima...
znam da je to sve staro ali ako je donekle ok održavano mislim da je to za moje potrebe sasvim dovoljno. ak sad radim sve sa 539... problem je kaj mi se nude nekakve dodatne mogućnosti povećanja oranica i tu mislim da polako postaje 539 premali.

Posljednje uređivanje:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ja sam nedavno uzeo 4911 i nema tu šta bolje za uzeti za 6000 eura... Prodajem ga jer moram uzeti 4x4. Da kupujem nešto bez prednjeg pogona do 60 ks, ne bi gledao ništa ispod zetora

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
IMT 560 definitivno ako je dobro održavan će te izvrsno poslužit, samo šta su i oni podivljali već sa cijenama, mislim na novu liniju 88 na dalje, a stara linija sa onom kabinom je katastrofa, barem meni nije nikad legla...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,758
Da naletim na duplak bi ga uzel ali nije neophodno..na ravnici sam pa mi je i obican 60ks dosta...
@Petretic549 podivljalo sve s cijenama. Ja bi sad mogao 539 prodat za skoro duplo vecu cijenu nego sam ga kupil pred 6g. Nije bas to normalno...

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
A nije da, al kaj se može, kod 539 je to tek jako izraženo. Sjećam se da sam vidil primjerke na oglasnicima da se cijene po 10000€ 😂

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
ja isto razmišljam možda u nekoj skoroj budućnosti o nekom traktoru 60ks
kaj uopće kupiti i koje su mi opcije? nznm ni o kojim novcima bi trebal razmišljati...
ursus 360? neki zetor (iako su oni apsolutno podivljali s cijenama)? imt 560? kaj još gledati?
nekaj novije nije baš u mojim financijskim mogućnostima...
znam da je to sve staro ali ako je donekle ok održavano mislim da je to za moje potrebe sasvim dovoljno. ak sad radim sve sa 539... problem je kaj mi se nude nekakve dodatne mogućnosti povećanja oranica i tu mislim da polako postaje 539 premali.
Da nejdeš na posel i da delaš samo doma bi i z 539 uspel se napraviti. Kak su i negda mogli..
Kolko hektara imaš ve?
I de baš ursus? Po meni je to jako grubi traktor.. I za vozit i za delat

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,758
baš tak, da nejdem na posel bi napravil s 539...sad sam na nekih 3,5 ha, i ukazuje se prilika za još nekih 2-2,5ha...mislim da je to već jako puno za 539...računaj da meni treba nekih 6-7h za oranje jednog ha..
ursus sam navel sam kak primjer za 60ks...s obzirom da sam sad na imt možda bi isto 560...netko mi veli da puno troši...al opet ak se dela s njim nebre iti na paru...
@Petretic549 mogu oni cijeniti kolko hoće, samo pogledaj kako taj oglas dugo stoji..i ostat će sigurno stajat jer nitko to neće kupit...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Ja 560 ne bi ni pogledal, ako nikaj drugo, samo radi anšlaga.
Treba mu više mjesta neg Univerzalu 640 dupljaku (a on nema Bog zna kakvi anšlag).

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,534
Šta ste ga dečki zakomplicirali za 2-3 hektara zemlje. Em vas jebu konji,em anšlagi i ostale gluposti. Moje selo je velko ko i pred 200 let(površinom). Sve te silne hektare🤭 su iz usluge delali 2 imt 533 i 1 imt 558. Sad nekome za 100 kvadrati povrtelja treba dupljak i 150 konja. I teško nam je. Dajte se skockajte. Ja razmem da za ozbiljnu poljoprivredu treba mehanizacija,al mi pizdeki moremo to oddelati i z 2 perge. I na kraju su krivi poticaji jer su premali za naše želje i prohtjeve.
Ja se držim one: Bedak pokazuje peneze,a mali dečec pimpeka

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,758
za 3,5 ha kaj sad radim mi je 539 dovoljan...za 5-6ha je to već malo na knap...uz posel, familiju i sve ostale obaveze doma jedva stignem...
nekad su ljudi sa 5-6ha zemlje bili doma...nisu išli na posel...dns sa tom površinom nebreš prehraniti familiju... tak da nije za usporedbu kak je nekad bilo i kak je dns...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
I plus zemlja je bila lakša za orati. V današnje vreme se jako zgazi z kombajnima jer nema više zmaji, nego su došli puno vekši i teži..
539 ima dost problema z oranjem, a plug je isti kak i pred 20 let.
Tak da istina, mislim da se nebre uspoređivati negda i ve.. A i 2 traktore meti ima više prednosti, nego mani..

Mi ih imamo 6,i još nam je negda ne dosta 🤣🤣🤣

Atppt

Aktivni član
Tu od
10 Sij 2021
Poruka
272
baš tak, da nejdem na posel bi napravil s 539...sad sam na nekih 3,5 ha, i ukazuje se prilika za još nekih 2-2,5ha...mislim da je to već jako puno za 539...računaj da meni treba nekih 6-7h za oranje jednog ha..
ursus sam navel sam kak primjer za 60ks...s obzirom da sam sad na imt možda bi isto 560...netko mi veli da puno troši...al opet ak se dela s njim nebre iti na paru...
@Petretic549 mogu oni cijeniti kolko hoće, samo pogledaj kako taj oglas dugo stoji..i ostat će sigurno stajat jer nitko to neće kupit...
Gledaj neki zapadni traktor.
Da je mehanički
Mogu se pronaći dobri traktori a puno kvalitetniji nego ovi šta se rade zadnjih 15-20 godina

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,758
Svakako trazim mehaniku, nista drugo ne dolazi u obzir...
@Matija_E30 nemam problema s oranjem. Zemlje su mi dosta rahle. Ali nije isto sa 60ks traktorom orati sa npr. 2x12 ili 2x14, ili kak ja sad sa 539 i 1x16. Pa onda i sama priprema...sa 60ks morem i rotobranu tirati bez problema...sve to nosi svoji...al problem kaj uz traktor treba jos dosta para onda za prikljucke...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Nije valjda pitanje da li se može sa 539 raditi ta površina ili ne,pa valjda čovjek voli sam sebe i ne želi dane provoditi u neizoliranoj/neudobnoj kabini i želi posao obaviti brže i u čak lošijim uvjetima...
Ovisi koliko se možeš "protegnuti" ali ti traktori manje snage su skuplji nego 20-30ks jači..

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
I plus zemlja je bila lakša za orati. V današnje vreme se jako zgazi z kombajnima jer nema više zmaji, nego su došli puno vekši i teži..
539 ima dost problema z oranjem, a plug je isti kak i pred 20 let.
Tak da istina, mislim da se nebre uspoređivati negda i ve.. A i 2 traktore meti ima više prednosti, nego mani..

Mi ih imamo 6,i još nam je negda ne dosta 🤣🤣🤣
Poželjno je imati za svaki priključak po jedan traktor onda je to posal 😂😂

@llmb0611 560 puno troši ako ore sa istim plugom kao i 539, al ako ore sa recimo 3x12 ili 2x14 plugom onda tu potrošnju značajno smanji veći učinak u poslu...

Na vrh