• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
105
Traktori stari 30 godina će raditi još toliko,a novi ako izdrže 10,bit će dobro...po meni,dok nema adblue i dpf još bude dobar radnik na gospodarstvu..
Bubreg bi "dao" za starog intera 956xl,1056xl,1255xl ili 1455xl👍
Kao i jonnyja 4755,4955...
Masseya 3680,3690...
Neznam kaj se svi boje dpf , adblue . Dok se pokvari isključi se i gotovo . Svejedno danas ko kupuje novi traktor to ne može izbjegnuti . Općenito nikada ne bi kupio stari traktor sa 8-10000 sati . Samo novo ili eventualno demo model .

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,029
Rijetko tko si može priuštiti novi traktor,a em je preskup,i pada cijena nakon par godina previše.
Kupiš 20-30 godina star traktor,odradiš 5-10 godina i dobiješ iste novce za njega,i ideš dalje..

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,833
Neznam kaj se svi boje dpf , adblue . Dok se pokvari isključi se i gotovo . Svejedno danas ko kupuje novi traktor to ne može izbjegnuti . Općenito nikada ne bi kupio stari traktor sa 8-10000 sati . Samo novo ili eventualno demo model .
Čekaj samo kad ih počnu kopčat na dijagnostiku i eko test radit na tehničkom....

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
105
Rijetko tko si može priuštiti novi traktor,a em je preskup,i pada cijena nakon par godina previše.
Kupiš 20-30 godina star traktor,odradiš 5-10 godina i dobiješ iste novce za njega,i ideš dalje..
Svako zna svoje . Raditi 200 i više jutara zemlje sa starim Traktorom 20-30 godina ko voli nek izvoli . Bolje meni da sam u komforu i da čuvam zdravlje nego da se mučim sa starim kramama i živciram . Ja sam uzeo prije 3 godine nov . I opet je u planu kroz par godina nov traktor , a ove stare rijesavati iz dvora . Jedino mi nema smisla kupovati nov Kombajn jer su preskupi za zu količinu zemlje .

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,029
200 jutara je ozbiljna površina,samo eto,nismo svi isti,ne razmišljamo isto,kak i sam kažeš svatko zna svoje,netko ne želi kredite,lizinge,netko želi,i mijenja mehanizaciju dok se pruži prilika..
Za 200 jutara zemlje i rabljeni 20god stari kombajn bude odradio posao👍

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,621
200 jutara skine i 30-35 godina star kombajn pogotovo ako ima više kultura
Ko s 200 jutara ne zaradi za novi kombajn i 2 nova traktora nek stavi kljuc u bravu. Naravno ima mazohista sto rade toliko s ragama, a novce pod madrac stavljaju.
Trojka je prevelika. To ima 16,9-34 zadnje kotače, širok je skoro 2m...
Koliko vidim, njemu treba traktor manje snage i gabarita.
Ni jedan nije prevelik ako nemas vinograd ili vocnjak

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
105
Ko s 200 jutara ne zaradi za novi kombajn i 2 nova traktora nek stavi kljuc u bravu. Naravno ima mazohista sto rade toliko s ragama, a novce pod madrac stavljaju.
Tko želi kupi , svatko ima svoje mišljenje . Po meni 35.80 je već naknap za te površine . Neki tucano 320 ili lexion bi dobrodošel . Opet kažem svatko ima svoje mišljenje .

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,265
Tko želi kupi , svatko ima svoje mišljenje . Po meni 35.80 je već naknap za te površine . Neki tucano 320 ili lexion bi dobrodošel . Opet kažem svatko ima svoje mišljenje .
Heh.
Moj kombajner ima nekakvoga staroga Fahra, ne znam točno koja oznaka, uglavnom kombajn star preko 40 god, tjera 4 reda kukuruza i 3.60 kosu za žito i s njim skida godišnje 300-400 jutara.
A čovjek star 70 god.

A ne da nebi 3580 mogel skinuti 200 jutara, to skine u 10-15 dana bez greške.

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
105
Heh.
Moj kombajner ima nekakvoga staroga Fahra, ne znam točno koja oznaka, uglavnom kombajn star preko 40 god, tjera 4 reda kukuruza i 3.60 kosu za žito i s njim skida godišnje 300-400 jutara.
A čovjek star 70 god.

prije 20 dana . Imaš efekta na većim mekotami . A na pol rali , ral je druga priča . Sve ima svoje granice . Leko je terati kombajna v kukuruzu gde ima jedva 3-4 tone po rali 7-8 na vuru . ili 3-4 na vuru . Ako skineš 200 rali z 35.80 za 10 dana onda mi nekaj krivo delamo

Posljednje uređivanje od moderatora:

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
105
Heh.
A čovjek star 70 god.

Da imam 200rali v jesen kombajnirati već bi zdavnja kupil lexiona ili nekaj veksega .ovak 100 v ljetu 100 v jesen to se reši i dobro je dok je suha jesen

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
105
3 kulture vrsim, po 3-4 dana svaku i to je to. Da duze moram bit u kombajnu poludio bi. Osim da nisu usluge 😆
Jedno je usluga gde skipaš i ideš dalje . Ivan KC a dok otides v osatinu i tam čekaš 3-4 vure i više da mi je videti tog učinka od 10 rali na den 😂.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,265
Pa normalno da govorim o uslugama.
Kod nas ljudi prosjecno imaju 30 rali zemlje, dvoje ili troje imaju preko 100 rali.

Najnoviji postovi

Na vrh