• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
181
A zakaj uopće gledaš te uske, ak sad imaš normalni traktor?

Pa postojeći Štore je širine 160cm ( širina mjerena kod zadnjih guma). Ovi svi noviji su široki 180+cm
Imam par mjesta gdje mi je 180cm knap za proći ... ali dalo bi se i to popraviti.
Imaš neku konkretnu preporuku kaj uzeti?

Posljednje uređivanje:

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
181
Uputio me ZF sa Lambo podforuma ovdje.
Gledam naku zamjenu za Štore 402. Nije Štore loš, ali fali mi kabina, grijanje, klima :), da ima bolji mjenjač, kočnice i malo više konja. Za novo nemam love, a i ne bi neš sa DPF-om, EGR-om, ... (idealno klasičan motor sa visokotlačnom pumpom).
Štore mi je taman po širini (160cm). Većina novojih standardnih traktora (ne voćarskih) je 180+ cm i manje su okretni. Pa sad ni sam ne znam da li uzeti nekog voćara tipa Same Frutetto ili neš drugo.
Sve ideje su dobro došle, a cilj je platiti do 20.000€.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
181
A zakaj uopće gledaš te uske, ak sad imaš normalni traktor?
Kaj bi ti ko stara iskusnjara sad uzel umjesto Štorea?
Vidim da ti Same ni baš sjel ...
Nekog New Hollanda? Neki konretan model?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,664
Ne znam kaj hoćeš. Starije? Novije?
Meni se sviđa Fendt 200 serije (207, 208), sa starim zračnim Deutz motorom. Ili neki stariji Steyr 9xx serije.
Ne snam imaju li klimu. Meni nije važna i nemam je.
New Hollanda nemam niti imam iskustva, pa ti nemrem savjetovati.
Možda neki Fiat 65-66 ili 70-66, ali ne znam imaju li klimu.
Širina ne bi trebala problem, jer se mogu postaviti uži kotači (osim troška).

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
181
Znam da je to rečeno tu više puta, ali ovo je strašno s cijenama polovnih traktora.
Koliko se traži za 20 godina stare pohabane strojeve, čak i kad se usporedi s cijenama novih, je suludo.
Budem na kraju uzel korejanca nekog ... 🙃

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
181
Bransona sa Kukje motorom na primjer (Klasični motor bez elektronike, visokotlačna pumpa, 50 konja bez turba). Pitanje je samo kak bu s dijelovima kroz 10 godina. Istina ja delam ispod 100 sati godišnje, pa se ne bu pohabal preveč.
TYM 5025C - Moj Traktor

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
677
Nisu polovni traktori toliko skupi koliko ih je teško naći da je dobar i održavan, rijetko tko će prodati dobar traktor a i ako se netko odluči na prodaju to uvijek završi kod susjeda, prijatelja, rodbine

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,833
Rekel je moj susjed kad je prodal kineza kojeg je kupil novog i umjesto njega uzel rabljenog Same da bi bolje bilo da je tak odma napravil :rolleyes:
Ak sam dobro zapamtil prošli petak nekakav Massey voćar oko 40000 plus pdv

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,670
Ako je traktor opremljen svime na prvih 12 manjih slikica, ne vjerujem da je cijena s uključenim pdv-om.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,442
Ne znam kaj hoćeš. Starije? Novije?
Meni se sviđa Fendt 200 serije (207, 208), sa starim zračnim Deutz motorom. Ili neki stariji Steyr 9xx serije.
Ne snam imaju li klimu. Meni nije važna i nemam je.
New Hollanda nemam niti imam iskustva, pa ti nemrem savjetovati.
Možda neki Fiat 65-66 ili 70-66, ali ne znam imaju li klimu.
Širina ne bi trebala problem, jer se mogu postaviti uži kotači (osim troška).
Po meni Fendt 306 ili 307 C je idealan za njegove potrebe.
Dosta okretan, ima grijanje i klimu, 3 brzine kardana, mjenjač sa strane, da se pronaći da je full mehanika(C serija je dosta česta sa EHRom i reverzerom, šta po meni nije mana jer se na fendtu to jako rijetko kvari osim ako miševi ne odrade posao oko toga ili ako se vozi kroz granje ko sa 539 pa se počupa koji konektor sa žicama pa počnu problemi).
Jedina mana tom traktoru je što se ne može paliti na guranje zbog Turbomatik sustava.
I taj traktor ce uvijek držat cijenu i bit tražen dok neki kinez ili sličan ne vjerujem.
I da dođe do kakvog većeg kvara taj traktor se uvijek isplati složiti za svoje potrebe.

Evo jednog za primjer(doduše prodan davno):

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh