ahhhh,a kako ja cijenim te starine...nema veze,drugi put će biti više sreće.ima jedan okretač kod nas ali je ubetoniran kraj puta kao suvenir,nema šanse da ga neko odnese,jer da nije tako to bi ganci već pograbili.
neki dan sam našao staro bure od rakije koje je jednim dijelom istrulo,pa ću ga prekrojiti da napravim ženi ukrasnu saksiju za cvijeće.
ahhhh,a kako ja cijenim te starine...nema veze,drugi put će biti više sreće.ima jedan okretač kod nas ali je ubetoniran kraj puta kao suvenir,nema šanse da ga neko odnese,jer da nije tako to bi ganci već pograbili.
neki dan sam našao staro bure od rakije koje je jednim dijelom istrulo,pa ću ga prekrojiti da napravim ženi ukrasnu saksiju za cvijeće.
A kolega bilo je kod nas oko kuce takvih starina, ali se sve podijelilo i pogubilo, da si se samo prije javio.
Jednu interesantnu stvar sam vidio u komsiluku radi se o staroj konjskoj sijacici za kukuruz neznam da li jos postoji?
To bi ti se vjerovatno svidjelo?
A kad smo kod buradi ja imam jedno od skoro 50 godina, ali je jos kao novo i sluzi bez premsca
Ah, pa nemoj odmah u sevdah da padaš, ima komšija (moj najbolji jaran) takvo nešto, pa ću da ga pitam jel hoće da pazari.. Štaviše, pitanje je hoće li deda, partizan - prvoborac, da se složi..:lol::lol:
Pronjuskam po komsiluku pa ti javim sta imahajde vidi ako ima šta javi.artyman:
Pozdrav!
Jel' ovo vižla?
Šta ovaj pjegavi radi na ovoj njivi uopće?????????