Ja sam svog laufao i to dobro... Prvog dana sam ga vozio iz Nasica do sela, onda je iducih dva tijedna proveo u voznji (nije cak ni prikolicu praznu vukao) i u tom vremenu sam sve pozatezao... Potom je bacio gnojivo za repicu (na otprilike 20 sati) na 30 sati je po preporuci proizvodjaca isao malo orati da se potpuno optereti (trebalo se radit svakih 10 sati, ali sam ja samo na 30) i do 50 sati se opet samo vozao i sve do servisa nije prelazio 1500 okretaja...
Pricajte mi o IMT-u...
Poslije prvog servisa (dotezanje glave, stelanje ventila, dotezanje svega i svacega, promjena filtera i ulja) je isao i tanjurati i orao je za vocnjak (samo u oranju 30 sati nabio) i sve ostalo je transport, jako puno transporta...
Potrosnju ulja sam opazio poslije dubokog oranja (prvi pravi posao) te kad sam odvezao dvije ture namjestaja od Nove gradiske do Pozege... Vise nigdje...
Jedino mi preostaje da vidim kako ce se ponasat kad bude orao 9 hektara strnja... i potom ide na drugi servis gdje ce sigurno biti mjesec dana dok ne rijese mijenjac i potrosnju ulja...
BTW, Ratarko: IMT je jeftin zato sto nema NIKAKVU dodatnu opremu, i zato sto nema nikakvu novotariju uvedenu od kraja 70-ih godina...
Kakvi su onda bili zapadno europski traktori, IMT je i dan danas takav... I zato ga volim sto je cista mehanika...
Meni nije nista cudno da je takav kakav je, ali kad jednom sjedne sve na svoje mijesto, to je to! Radi isto kao i svaki drugi traktor, samo sto je neudobniji...