• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ ELEKTRO POGON

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,331
Mislim da one nemaju elektro pogon, nego elektro isključivanje redova i općenito upravljanje, ali pogon je preko ulja, preko one velike priključnice ako se ne varam, neka me netko ispravi ako griješim, nemam baš iskustva sa takvim sijačicama.
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,523
Elektronika valjda čita brzinu kretanja kombinacija gps + kotač pa pomoću toga određuje kada ispaljuje zrno pod pritiskom u zemlju, pogon je uljni da, to nudi mogućnost primjerice da svaki red svoj raspored ima, isključivanje redova po želji, isobus komunikacija s traktorom...
 

LAKI

  
Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Nije to vazdušna puška pa da ispaljuje zrno pod pritiskom u zemlju
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,331
To sam i ja procitao, doslovno upucava zrno na određeni razmak pod pritiskom. Nemamo iskustva, pa možda baljezgamo, ali onda lažu i ovi koji promoviraju.
 

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
Amazone Precea ima el. motor za pogon setvene ploče za pojedinačnu setvu. Brzinu obrtaja setvene ploče odredjuje modul koji dobija signal od radara za merenje brzine. Ovakav način setve je poznat već na sejačicama za pšenicu sa centralnim setvenim aparatom.
 

Prilozi

  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    41.8 KB · Pregleda: 3
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    419.1 KB · Pregleda: 3
Na vrh