U kontejnerima od 104 po tom proračunu 4000 i ne bi baš išlo, osim ako nasijavaš nasumice u gajbi. :icon_mrgreen:
cca 4m2 ili cca 2000-4000kom.:x: ccahandshake):
U kontejnerima od 104 po tom proračunu 4000 i ne bi baš išlo, osim ako nasijavaš nasumice u gajbi. :icon_mrgreen:
Odlični su kad siješ upravo u ovom periodu (koji dan kasnije) pa po običaju nakon nicanja taman kad se kotiledoni rašire ide i sunčanije vrijeme.
Ako siješ petnaestak dana ranije u odnosu na današnji dan, možeš zaključiti koja je količina svijetlosti upravo iz priloženog, a tako je otprilike svake godine. Prvi i prva polovina drugog propast.
papriku sijem prvu jel njoj najduze treba da proklija i ona je vec prva tura posijana a ostalo najvjerovatnije krece od iduceg tjedna s obzirom da vele za ovaj tjedan opet zimu i snijeg...sijao sam i ranije ali za sebe, nije bilo za prodaju i izduze se flanci ali rijesim to kod pikiranja..;pikiram ga u fi9 i onaj izduzeni dio stavim cijeli u zemlju i opet ispadne dobar flanac
nisam stigao prije piskarat...ovak kaze specifikacija na lampi:
Plant lamp
-Das richtige Licht für Ihre Pflanzen
-Gesundes Pflanzenwachstum bei fehlendem Tageslicht
-Regt die Photosynthese von Pflanzen durch spezielles Lichtspektrum an
-Verstärkt die natürlichen Farben Ihrer Pflanzen
-Pravo svjetlo za vase biljke
-Zdrav rast biljaka u odsutnosti dnevnog svjetla
-Potice fotosintezu posebnim spektrom svjetlosti
-Poboljsava prirodne boje vasih biljaka
e sad kolko u tome ima istine vidjet cemo i koliko ta lampa ustvari djeluje...u paketu se dobije svjetiljka sa sjenilom, kabel i zarulja...sama lampa je ok ali zarulja je najveci upitnik (sparna zarulja 15W, 10 000 sati svjetli i svjetli nekakvom ljubicastom bojom) koliko ona ustvari sa tom jacinom moze djelovati? instalirana je za probu, stavio sam je za sad na metar visine iznad par kontejnera u kojima je posijana paprika...najveci problem je kaj nema nikakvog postenog uputstva...a cijena prava sitnica...sa 170,00kn skinuta na 51,00...pa ak i ne vrijedi nisu neki novci...da vas cujem kaj vi velite o tome jel to kaj vrijedi ili bolje da sam cevape pojel...
e sad kolko u tome ima istine vidjet cemo i koliko ta lampa ustvari djeluje...
koji je model lampe i u kojoj si trgovini našao to?
ja definitivno trebam neku sijalicu za presadnice jer mi je premracno...
a sto se tice sijalice, po mom skromnom misljenju, najbitnije je da ne isijava toplinu !
Mislim da nije bitna snaga već spektar svjetlosti koju isijava,sijalica sa velikom snagom ti netreba osim ako ćeš sa njom grijati.handshake):
Vidi pa javi, al' mislim da je daleko od profesinalizma :icon_scratch: Valjda bi se već masovno primjenjivala u profi proizvodnji ako joj je potrošnja drastično manja od HPS-a, a gdje sam god vidio posao na veliko vidio sam i HPS.
Kupovinom kompleta 400W štedi se 20-30% u odnosu na kupovinu pojedinačnih proizvoda!
jasno mi je da nemoze bit to profi za te novce ali ne kosta nista probat stvarno nisu neki novci nemres ni postenu rundu popit u birtiji...