Re: SILIRANJE KUKURUZA 2008.
bogec kaže:
lijepo lijepo
šta se nalazi kao zid na silosu, ne vidim od najlona :?:
nas dva smo zadnji valjd u državi, ašta čemo dvije sreće smo ugrabili.
eto napokon da se vide i kukuruzi osim mojih posijani po ljulju tj kao naknadni usjev.
el sad ide grašak il kaj :?:
Bogec care iza najlona se nalazi nasipana zemlja od iskopa jer je sama silo hrpa iza gradilišta buduće štale. Zemlje ima podosta pa su nam nasipali po 4 kamiona sa svake strane koji su to bočno kipali. Nadam se da ćemo dogodine raditi u prave silose
. Kaj pe sad na zemlju :?: Ne znam ni sam. Na ovu državnu ništ Nemam ugovor, ne dobivam poticaje, sudski spor sam zgubil,a zakup sam plačal. Ma nek se se je.. i država i općina i njihova zemlja :evil: :evil:
A na ove druge parcele (dvije) najvjerojatnije ljulj. Za grašak ne znam. To smo nekad sijali, pokojni deda ga je kosil ručnom kosom i hranil u zeleno, a kaj je ostalo je kombajniral i hranil svinje. U smjesi sa žitaricama ga još nisam probal sijat,a i ja ti na plodored nemam nekog utjecaja to odlučuje direktor svemira(stari). Bum mu probal predložit, zadnjih par dana je malo nadrkan, al bum mu probal reči. Btw jel nije prekasno za sijat grašak u smjesi sa pšenicom :?:
marko hurlimann xa86 kaže:
lijepo...
malo najbolje mi je upao Claas u oko...
e s kojim traktorom si ti radio???
Ja sam gazio sa 312-icom. Išlo je super, hrpu od 4 prikolice razgura u šusu, malo me još noga boli od kuplunga
A Claas je strojčina V8 Mercedes-Benz 350 kobilica 4 reda, corn cracker ide ko grom 8 rali od 12 do 7 s pauzom za ručak i dva seljenja s parcele na parcelu. Cuga 30 litri na ral :drinkers: