• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sistem za navodnjavanje-ROLOMAT

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
zavisi koliko mu das plina.po pravilu gubi oko 10% snage da bi mu potrosnja bila priblizna ili malo veca nego na benzin. sve to zavisi od samih motora. skoro sam uradio na korsi rodjakovoj .1.3 motor stari ohc. vuca je mozda 10% manja a na otvorenom trosi oko 5l plina. verovali ili ne ,ide na posao do bg 320 km sa 15L plina.ako mu malo pojacam trosi ko benzina ali ide ko djavo. ali to je od slucaja do slucaja.uvek se dobije da je rentabilnije nego na benzin za istu snagu.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
onda je to odlicna ideja!

mogucnosti uvek ima jedino moram smisliti resenje za lakse prebacivanje rezervoara ili spajanje dva posto ce to raditi na njivi i to poprilican broj sati .ali sve se da resiti samo ako musterija hoce.meni je vec seti auto na plin koji sam ugradjujem i nikadnisam imao problema ni sa potrosnjom ni radom.potrosnja je uvek u okviru granice kao na benzin na nekim cak i manje.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
evo i par slika od ove sezone...

qnlq.jpg

wqe8.jpg

tkic.jpg

juih.jpg

stigao i agregat... malo boje ne bi skodilo,ali bitno da funkcionira. nabija pritisak od 7-8 bara uz potrosnju od 5-6l/h.

in63.jpg

xtue.jpg

86i7.jpg

rc70.jpg

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Poznati agregat, TAM 80, Super stroj! A od čega ti je reduktor onaj iza mjenjača?

B

BAGERISTA

Guest
Ovo je složeno,,odlično,,,lako za boju,nju češ na zimu riješit...bitno da funkcionira,,a čini mi se da si i sam zadovoljan s tim pritiskom.....:D::D:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
@ Steyr 01 - tako je,tam 80 T 50! taj s44 motor je kao i u imt 577,ako se ne varam. moj stari nikad nije prezalio naseg starog tamica,makar sad imamo MB,veli da je to bila legenda od kamioncica. taj reduktor ti je od vojnog kamiona,dajca,sad ne znam dal je bio deutz ili tam,mislim da je bio 130-ka.

@ BAGERISTA - bio je napravljen tek prije 2mj,i posao je bio u punom jeku pa ga nismo stigli ni oprat. trebalo bi sad od lima napravit "oklop",sve fino obojat,al kako kazes,pricekat ce do zime. za sad sam stvarno zadovoljan,zalijevali smo sve skupa oko 80-90 sati,vidjet cemo kolko ce sezona izdrzati motor. ako izdrzi dvije-tri,ja sretan!

ZULJE

Član
Tu od
12 Pro 2012
Poruka
207
@gogo1990- daj mi reci koliko sada metara baca kada je jači pritisak???

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
zahvat ovisi o tome koliki je promjer dizne na topu,i dal se zalijeva vise na mlaz,ili na maglu. ako je manja dizna,i bacanje vode na mlaz onda pokriva vecu sirinu,i obrnuto,ako je veca dizna i bacanje vode na maglu,onda pokriva manju sirinu. ja sam najvise zalijevao 80 redova u jednom prohodu,a islo bi i dosta vise.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
jest. sama pumpa je kostala dvadesetak tisuca kn u ono doba.
razmisljas o kupnji?

ZULJE

Član
Tu od
12 Pro 2012
Poruka
207
Razmišljam o kupnji pa zato i pitam,dobio sam nekakve ponude pa stvari stoje ovako:
IRTEC 75G/350 - 75800kn sa popustom i pdv-m.
Pumpa s priključkima 16900kn
I sada još dodatna oprema, a što imaš ti od dodatne opreme i koju pumpu imaš..???

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Razmišljam o kupnji pa zato i pitam,dobio sam nekakve ponude pa stvari stoje ovako:
IRTEC 75G/350 - 75800kn sa popustom i pdv-m.
Pumpa s priključkima 16900kn
I sada još dodatna oprema, a što imaš ti od dodatne opreme i koju pumpu imaš..???

znaci,cijena je tu negdje kak i prije 4 god.od dodatne opreme imam hidraulicne upore i dizanje topa,auto-stop i trobrzinsku getribu kolko ja znam. mogu sutra pogledati papire pa vidjeti dal je jos nekaj spadalo pod dodatnu opremu. moze se naruciti i dizanje upora i topa,te okretanje rolomata preko traktorske uljne pumpe,ali to je po meni bezveze,jer si tad ovisan o traktoru,a nije nikakav problem rucno okrenuti rolomat (trebaju 3 sekunde),ili rucnom hidraulikom dici i spustiti upore (treba pol minute). bilo i dobro da probas uzeti elektronsko upravljanje sistemom,puno je preciznije, i nesto jednostavnije,imas uvid u sve podatke. naravno ako nije preskupo,jer se moze i bez toga. slike pumpe imas u temi,a model ti mogu pogledati sutra.

ZULJE

Član
Tu od
12 Pro 2012
Poruka
207
Elektronsko upravljanje stoji dodatnih 5000kn,a tablicu svih modela imam doma.Za sada hvala a ako mi nešto nebude jasno ti se javim.

Najnoviji postovi

Na vrh