• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SJENAŽA (travna silaža)

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
Šanana ako očeš bolju kvalitetu nemoj čekati do pred vlatanje jer je biten list ako čekaš do pred vlatanje na talijanskem ljuju koji je dobro prihranjen ima minimalno 20 cm čiste stabljike koja ti nikaj ne vredi

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Dali je tko koristio ovakav inkulant!?

http://fanon.hr/index/biosil/

I sad pošto je to pakiranje za 100 tona silaže/sjenaže, dali bi ja to mogao odmjeriti sebi za nekih recimo 20 tona, a ovo što ostane koristiti kasnije?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
I evo još malo sijenaže od jučer:
DSC_0332.jpg

DSC_0333.jpg

DSC_0334.jpg

U vožnji bala me uhvatio mrak ai kiša me oprala.
DSC_0335.jpg

Forumaši šta vi još niko ništa nekosite??

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Pa imaš kabinu,bale su umotane,ja nebi ni prestal :icon_e_wink:

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Jučer izbalirano 49 bala ljulja sa 5,5 rali. Bila je borba s vremenom pa se nije stiglo pisati po forumu. Taman pospremili strojeve i došao pljusak. Danas sam sve izvezao doma isto uz pratnju sunca i kiše

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Jel se sta radi,niko nista nepise?Ja imam smijese trava u kojij prevladava ljulj,vidim da polako dolazi u kriticnu fazu i trebalo bi ga sto prije rijesavat,a kisa iz dana u dan...:mur:

Perhan

Član
Tu od
18 Lis 2011
Poruka
183
Ove godine sam planirao da kupim sebi omotac za bale pa me interesuje kako se kod vas krece cijena folije i koliko vi mozete omotati bala sa jednim klupkom folije, naravno prosjek neki da znam otprilike. Kod mene ce biti bale 120x120 cm.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Kupujemo Unterlandovu foliju najkvalitetnija po meni,cijena je 670kn po foliji 750mm i samo jednom sam brojio i bila je na 21 balu a dajemo 24 kruga pri omotavanju bale,a kolko je to slojeva neznam mislim da 4

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
danas svetak ali susjed odlučio zbog lošeg vremena krenuti pospremati travu,ja bio zadužen za preokrenuti 14 rali,vozio je sa prikolicom ali sada pri kraju vrisno jedan ležaj na rotoru za izbacivanje,nastavak valjda sutra,malo po brijegu, ,malo po ravnici, ,jedan susjed je u daljini stavljao ljulj u rolo bale,glavni akter akcije, , , ,i glavni za gaženje,mala bebica od forumaša Kiće,

gromil

Aktivni član
Tu od
19 Ožu 2013
Poruka
261
Svaka vam cast ljudi,zar nije mokro?Ja nemogu ni zamisliti da naidjem u parcelu biciklom a kamoli traktorom.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ima nekih možda pola rali u nizini,to se ne bude ni zgrtalo,ponekad ima prednost imati zemlju na brijegu

gromil

Aktivni član
Tu od
19 Ožu 2013
Poruka
261
Ni kod mene nije bas ravnica ima dosta i brdovitih parcela al kisa pada svaki dan da to vise nije normalno.Trebao bi bar nakosit jednu prikolicu da hranim krave posto mi kukuruzna silaza vec pri kraju al nema sanse.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
U subotu idem pazarivati jednu samoutovarnu, izgleda dosta loše spolja ali je sve ispravno kako prodavac kaže, bitno mi je sto ima noževe. Sa njom bi radio livadske travu pa me zanima trebaju li inokulati za ovakvu travu?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Bio sam kod kolege uslužno omatat bale pa evo koja slikica i jedan video
DSC_0339.jpg

DSC_0341.jpg

DSC_0342.jpg

DSC_0343.jpg

DSC_0344.jpg

DSC_0345.jpg

DSC_0346.jpg

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=_PdpFPa4Ky0&list=UUDI71481VnZnoHWB03dEj5g[/YT]

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ovaj deutz pod balirkom nece dugo ako ovako stalno radi, dimi se kao lokomotiva. Jel vezanje bale spagom?? Jel ovo kolega dino sredio auspuh?? Izgleda mi dosta lose skupljeno koji sakupljac je u pitanju?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Pa večinom dimi ali samo kada je bala pri kraju,tj bala je gotova ali još ide par metara da bude bolje naprešana. Omatanje je špagom kao šta se i vidi na bali. Sakupljač je panonija. Da to je kolega sredio auspuh na zeki.

Najnoviji postovi

Na vrh