• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SJENAŽA (travna silaža)

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
schaumannovog ne znam nikoga kao posrednika ili njihovog čovjeka, dok pioneerovog znam, tako da ću vjerojatno i ja pioneer.

El onda ova moja kombinacija ne bi mogla ići zajedno!? U toj kombinaciji divlji sirak-lucerna bi prevladavala lucerna.

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
ako hoces pioneer inokulante po povoljnijoj cijeni onda moras kupiti malo vece kolicine jer neces dobiti dobar rabat..moze ici zajedno,zasto nebi moglo?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Mislio sam zbog inkulanta, pošto ne ide isti inkulant.
Hvala na odgovoru..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Šta ako poprskaš većom količinom, šteti ili je to još bolje!? Pošto je to od oka teško procijeniti..

Veća količina nije štetna ni za sjenažu, ni za stoku ali jest za novčanik.

Mislio sam zbog inkulanta, pošto ne ide isti inkulant.
Hvala na odgovoru..

Koristi inokulante za onu kulturu koja je u većem procentu zastupljena u smjesi. U tvom slučaju to je Lucerka.

neki proizvodaci imaju iste inokulante za sjenazu i silazu samo sto u sjenazi moras dati duplu koncentraciju nego u kukur. silazi...meni ta prica nedrzi vodu...

Jedan od takvih inokulanata je i Labascil Duo od Sano.
Ovaj inokulant pored više različitih sojeva bakterija, sadrži i kiseline za vjestačko zakiseljavanje silirane mase.
Ovo je naročito korisno ako se silaža radi više dana na isti silos, tad ove kiseline vrlo brzo snižavaju pH silirane mase i na taj način je štite od kvarenja.
Naime, bakterijama mliječno kiselinskog vrenja je potrebno neko određeno vrijeme da bi se namnožile i dejstvom svojih enzima proizvele dovoljnu količinu mliječne kiseline za uspješno konzerviranje silirane mase.
Korištenjem vještačkih konzervanasa, dobijamo na vremenu u ovom početnom periodu dok je broj kolonija ovih mliječno kiselinskih bakterija još uvijek mali.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ovo bi mogle biti bale sjenaže jer se iza vidi i nekakva samoutovarna prikolica.

rolo-bale.jpg

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Može se primjetiti i to da su drugačije slagane u odnosu na bale smeća, ove su postavljene vertikalno dok su one sa smećem položene vodoravno.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
VEĆ???
Kaj nemaš hrane više ili?

Ja bi ga ostavio još malo, pratiti situaciju i pred vlatanje ga skinuti. Mislim da bi morao oko 10-15.4. biti taman.

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
VEĆ???
Kaj nemaš hrane više ili?

Ja bi ga ostavio još malo, pratiti situaciju i pred vlatanje ga skinuti. Mislim da bi morao oko 10-15.4. biti taman.

To i moja reakcija bila kad sam vidio da su pojedinci kod mene već prije 10-ak dana poksili i izbalirali ljulj.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako hočeš skinuti dva otkosa i poslije posijati kukuruz mora se krenuti u raniju košnju .oko 20.03 na dalje .

masni 6200

Član
Tu od
18 Sij 2013
Poruka
67
ma ima jos bala ali u jesen je previse nabujal pa ima dosta stete od snijega tj. ima dosta suhog unutra,pa da se cim prije to pocisti i da poraste novi pravi otkos
viewer.php
[/URL] [/IMG]

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
U ponedeljak se kosilo a jučer se baliralo kod mene:
DSC_0319.jpg

DSC_0320.jpg

DSC_0321.jpg