MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Na kolikom gasu omotavaš sa Zetorom? O kojem modelu prednjeg utovarivača se radi?
Nebi smjelo biti problema sa fermentacijom nego će ti vjerojatno past mljećnost kod krava kad ćeš im tu sjenažu davat.Jucer izbalirane rolo bale sjenaze...malo prekasno al s obzirom na vremenske uvijete i da nemam svjoju mehanizaciju zadovoljan...e sadna jednoj njivi gdje je obicna livadska trava je bilo podosta suho,na nekih 60% pa me zanima sta ce od toga bit,hoce to fermentirat...opcenito kakva su vam iskustva sa suvljom sjenazom???
Jucer izbalirane rolo bale sjenaze...malo prekasno al s obzirom na vremenske uvijete i da nemam svjoju mehanizaciju zadovoljan...e sadna jednoj njivi gdje je obicna livadska trava je bilo podosta suho,na nekih 60% pa me zanima sta ce od toga bit,hoce to fermentirat...opcenito kakva su vam iskustva sa suvljom sjenazom???
Ja sam prvo foliju stavil naopako pa je bilo ovak naborano onda nakon 1 bale sam ju okrenul i bilo je dobro a kasnije opet naboraano vjerovatno je folija kriva,omotač je od kolege a kolega ima sve pod krovom isto ko i ja bil je do prije 3 godine na kiši zato je tak hrđav al je onda napravljena nadsterčnica pa više nije,nova ta sajla kod jurvala dojde 700 kn a popravak 200 kn tak da sutra ide u zelinu na popravak.Jedino ako se s tom folijom nestavlja manje krugova,al kad opet ona se neljepi.
Dali ti omotavač stoji vani na kiši kad je tako hrđava sajla,šogor kad je kupio omotač u sajle je nalio ulje,napravio je več preko 800 bala kod nas a kod bivšega gazde nesto preko 2100 tako da več ima oko 3000 bala i još hvala Bogu ni jedan kvar na njemu,osim šta pucaju štiftovi koji pokreču dolje traku da se bala okreće i kupili smo ga s napuklom trakom gdje ide bala pa je odvežena kod vulkanizera i on ju zakrpo.
Ljepa trava,jako gusta,ljepi redovi.
Ispalti se uz kukuruznu silažu ovo im je šok trebaš ih vidjet kak jedu sjenažu bolje nego smijesu i silažu pogotovo lucerkinu sjenažu a bome se i na kilaži pozna imal sam 3 mala bika tak su došli slabi imali oko 220 kg dok ostali po 320 ove ja našopal sam sa sjenažom i ubrzo su oni došli do 300 kg.Folija je 100% kriva,s njom sam omotavo kolegi i kasnije je doneso Unterlandovu foliju i bilo sve normalno.
El ti se isplati to radit bikovima,el ti nije malo preskupa ta hrana za njih jer se oni nedoje pa im netreba sjenaža??