• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SJENAŽA (travna silaža)

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Prednost u silosu je taj da je to puno jeftiniji način. Mi spremamo sjenažu u bale. Kako ti radiš?
 
A

agrarac

Guest
mi spremamo u silos i jako smo zadovoljni.a zašto spremate u bale?kvalitetnije je?
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Treba puno više traktora i ljudi kod spremanja u silos i male su površine kod nas.
 
A

agrarac

Guest
a jeste kad radili u silos?mi smo u dilemi dal kupiti roto balirku i omotač ili kvalitetniju samoutovarnu prikolicu,pošto je stara otišla u penziju.
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Kukuruznu silažu spremamo u silos što možeš vidjeti pod temom SILIRANJE, sjenažu smo prije nekih 7 godina stavljali 30 cm debeo sloj ispod kukuruzne silaže, inače samo sjenažu nismo! Kako si ti zadovoljan?
 
A

agrarac

Guest
mi več 3-4 godine spremamo u silos i dosad nismo imali problema al mi nismo rezali pa je malo teže kopanje ali po kvaliteti je zakon,bolja i od silaže.imate vlastitu balirku?
 
P

paor

Guest
nemam nikakvog iskustva sa sjenažom. ove godine razmišljam da engleski ljulj (sijan prošle godine) spremim u sjenažu.
pošto u mojem okruženju ima jako malo takve prakse (uglavnom baliranje), volio bih par savjeta kako to najbolje napraviti.

malo me muči kako rješiti smještaj jer morao bih silažu istresti u zidani silos (20x4m) i to na čelo još nepotrošene kukuruzne silaže. vjerovatno ču tad imati gubitke kukuruzne silaže, a pogotovo bi bio problem ako se sjenaža ne smije odmah izuzimati.
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Ako spremaš manju količinu onda je bolje baliranje. A ako u silos onda obavezno u prazan , a ne gdje je več stara kukuruzna silaža!
 
P

paor

Guest
a zbog čeg nikako gdje je več kukuruzna silaža, pa bile bi odvojene (jedna kraj druge)
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
kolika je dužina reza kod sijenaže?i da li ona uopče mora biti rezana?
 

Najnoviji postovi

Na vrh