• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
Pioneer p85 je zakon za sve otale hibride, a zrno ko u polutvrdunca nema boljeg a perad i svinje, a ni kws ne zaostaje za pionirom:prayer:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
PR 36V74 tu kod nas na pokusu 12100 kg na hektar suhog zrna proslu jesen..

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
PR 36V74 tu kod nas na pokusu 12100 kg na hektar suhog zrna proslu jesen..

gledam danas u agro simpi ne razlikuje se puno bc i pioneer. bc 572- 360kn a pioneer p85 385kn

tinda

Član
Tu od
20 Kol 2011
Poruka
592
Nudio mi je to da uzmem, kaže da je neš u rangu sa Pioneerom.. al nisam pitao kolko je vrečica :(

Ljudi ih hvale imali smo mi jedne godine i dobro je nasipao.
Sigurno nije skuplji od pioneera.Neki kažu da je čak bolji nego Pioneer.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
neznam, može biti da je, ali meni se neda eksperimentirati, kad god sam uzimao neš novo u večini slučajeva ispadne loše.. Sijem samo ono u šta sam siguran da bude neš od tog.
Pioneer 37M34 365 kn vrečica.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
37M34 odlican kukuruz vec godinama ujednacen prinost tu kod mene

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
ovako njiva na koju sam planirao posijat kukuruz jako mi se vidi da izbija trava pa me sada zanima sta da radim sa time dugo mi je jos cekati 20 dana do sjetve kukuruza bojim se da ce trava jako narast da li da ju sada potanjuram jedanput po mjestu ili sa branama proci?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
ovako njiva na koju sam planirao posijat kukuruz jako mi se vidi da izbija trava pa me sada zanima sta da radim sa time dugo mi je jos cekati 20 dana do sjetve kukuruza bojim se da ce trava jako narast da li da ju sada potanjuram jedanput po mjestu ili sa branama proci?
zavisi koja trava, ja pretpostavljam da je pirika koja ima rizome u zemlji kao i slak, najbolje bi bilo da imaš sjetvo spremač pa da iščupaš malo te rizome iz zemlje, kako bi se oni isušili sad na ovoj suhoj zemlji, a kasnije bolje da ne prskaš prije nicanja već poslije jer nijedan zemljišni herbicid je neće suzbiti, za poslije preporučam equip.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
zavisi koja trava, ja pretpostavljam da je pirika koja ima rizome u zemlji kao i slak, najbolje bi bilo da imaš sjetvo spremač pa da iščupaš malo te rizome iz zemlje, kako bi se oni isušili sad na ovoj suhoj zemlji, a kasnije bolje da ne prskaš prije nicanja već poslije jer nijedan zemljišni herbicid je neće suzbiti, za poslije preporučam equip.

je ta pirika raste kalo livada se zazelenilo!

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
ako je pirika bolje je da ju poprskaš nekim totalom jer još imaš vremena do sjetve,a ako ju ideš tanjurat ili slično moraš znati da iz svakog pokidanog korjenčića će izrasti nova biljka jer joj je 1 cm dovoljan za ponovni rast i razvoj

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
ako je pirika bolje je da ju poprskaš nekim totalom jer još imaš vremena do sjetve,a ako ju ideš tanjurat ili slično moraš znati da iz svakog pokidanog korjenčića će izrasti nova biljka jer joj je 1 cm dovoljan za ponovni rast i razvoj
nebih se složio.džabe trošit novce. ona nije još sva iznikla a i ova koja je posušit će se zeleni dio a rizom ne. njemu treba barem 40 dana od tretiranja, zato mnogi griješe kad tretiraju strnište kad se slak,ili pirika osušila odmah zaoru. treba čekat, iako je nadzemni dio gotov nije podzemni, zato sada nema vremena za čekanje, totalno je treba uništiti samo poslije žetve neke žitarice kad je u največem porastu,a sada nema smisla.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Koliko je nuzno predsjetvenu pripremu raditi rotodrljacama? U mom kraju svi kao da su poludjeli za njima. Mislim da za sjetvu kukuruza nema potrebe bas toliko mixati i sitniti zemlju. Toliko ljudi pretjeriju da naprave skoro prah od zemlje a to se znade obiti o glavu ako upljeska jaca kisa pa zapece sunce. Stvori se koretina ko beton.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,390
A nikad neznaš. Nekad je bolje posijat u buse, nekad u prah.
Mi zatvorimo brazdu, podrljam još sa pačjim nogama iza bacanja umjetnoga pred sjetvu i sijanje.
Mi krećemo odmah poslije uskrsa u sjetvu.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Koliko je nuzno predsjetvenu pripremu raditi rotodrljacama? U mom kraju svi kao da su poludjeli za njima. Mislim da za sjetvu kukuruza nema potrebe bas toliko mixati i sitniti zemlju. Toliko ljudi pretjeriju da naprave skoro prah od zemlje a to se znade obiti o glavu ako upljeska jaca kisa pa zapece sunce. Stvori se koretina ko beton.

To i ja govorim svima koji se mi hvale kako pripremuju s rotodrljačom..
Ljudi pa RD samo troši naftu kod traktora..RD priznajem samo za pripremu pod krumpir i za jesensku sjetvu..AKo se izore zimska brazda,na prolječe RD nema šta tražit,sjetvospremač ili teške drljače i to je priprema samo takva..

Nekad su ljudi sijali skoro pa na oranje i uvijek je izraslo tako da ne treba pretjerivat sa obradom zemlje..

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Marko u pravu si 100%. Na jesensku brazdu i ja mislim da netreba RD. Dobro se ona dade izraditi i sa sjetvospremacem. RD je nezamjenjiva za sjetvu psenice, jecma ili zobi, za te stvari mora bit fino usitnjeno ali za kuruzu to prefino moze bit i jako stetno.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh