PR 36V74 tu kod nas na pokusu 12100 kg na hektar suhog zrna proslu jesen..
Nudio mi je to da uzmem, kaže da je neš u rangu sa Pioneerom.. al nisam pitao kolko je vrečica
zavisi koja trava, ja pretpostavljam da je pirika koja ima rizome u zemlji kao i slak, najbolje bi bilo da imaš sjetvo spremač pa da iščupaš malo te rizome iz zemlje, kako bi se oni isušili sad na ovoj suhoj zemlji, a kasnije bolje da ne prskaš prije nicanja već poslije jer nijedan zemljišni herbicid je neće suzbiti, za poslije preporučam equip.ovako njiva na koju sam planirao posijat kukuruz jako mi se vidi da izbija trava pa me sada zanima sta da radim sa time dugo mi je jos cekati 20 dana do sjetve kukuruza bojim se da ce trava jako narast da li da ju sada potanjuram jedanput po mjestu ili sa branama proci?
zavisi koja trava, ja pretpostavljam da je pirika koja ima rizome u zemlji kao i slak, najbolje bi bilo da imaš sjetvo spremač pa da iščupaš malo te rizome iz zemlje, kako bi se oni isušili sad na ovoj suhoj zemlji, a kasnije bolje da ne prskaš prije nicanja već poslije jer nijedan zemljišni herbicid je neće suzbiti, za poslije preporučam equip.
nebih se složio.džabe trošit novce. ona nije još sva iznikla a i ova koja je posušit će se zeleni dio a rizom ne. njemu treba barem 40 dana od tretiranja, zato mnogi griješe kad tretiraju strnište kad se slak,ili pirika osušila odmah zaoru. treba čekat, iako je nadzemni dio gotov nije podzemni, zato sada nema vremena za čekanje, totalno je treba uništiti samo poslije žetve neke žitarice kad je u največem porastu,a sada nema smisla.ako je pirika bolje je da ju poprskaš nekim totalom jer još imaš vremena do sjetve,a ako ju ideš tanjurat ili slično moraš znati da iz svakog pokidanog korjenčića će izrasti nova biljka jer joj je 1 cm dovoljan za ponovni rast i razvoj
Koliko je nuzno predsjetvenu pripremu raditi rotodrljacama? U mom kraju svi kao da su poludjeli za njima. Mislim da za sjetvu kukuruza nema potrebe bas toliko mixati i sitniti zemlju. Toliko ljudi pretjeriju da naprave skoro prah od zemlje a to se znade obiti o glavu ako upljeska jaca kisa pa zapece sunce. Stvori se koretina ko beton.