• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

sjetvospremač

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Pitam za širinu valjka zbog kopiranja terena, ako je preširok često ide jedan dio po zraku.
A da je to dobra stvar je. Tek kad sam počeo radit s sjetvospremačem vidio sam koliki posao valjak uradi, pa poučen tim prodo svoj i kupili s 2 reda valjaka koji nisu iz jednog dijela.

Tanjuraču nisam koristio ni dok sam imo i onaj sjetvospremač s jednim valjkom.

Uploaded with ImageShack.us
dosta je to tesko a i radit cu ove federe mislio sam jedan na sredinu stavit i to ovaj amortizer od dvojke samo ga malo napnem i mora stiskat u zemlju inace mislio sam ih isto narezat ako sto su ovi tvoji!

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Hm, stiskanje, prije mi to liči na izdizanje tanjurače. Nevaraj se, sjetvospremač ima tendenciju ići dublje pa ga možeš naslonit na valjak.

To sve skupa bude dosta teško, pa stiskanje nije toliki problem, koliki bi moglo biti ursusu to sve dizat, jer prilično je daleko od traktora.

Narezivanje neznam jel se isplati zajeb.., ovog još nisam probo pa nemog ništa reć.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Hm, stiskanje, prije mi to liči na izdizanje tanjurače. Nevaraj se, sjetvospremač ima tendenciju ići dublje pa ga možeš naslonit na valjak.

To sve skupa bude dosta teško, pa stiskanje nije toliki problem, koliki bi moglo biti ursusu to sve dizat, jer prilično je daleko od traktora.

Narezivanje neznam jel se isplati zajeb.., ovog još nisam probo pa nemog ništa reć.

zato mislis da se ne isplati narezivat ? onda cu samo naostrit bridove.A sta se tice dizanja sada imam na ursusu 195 kg utega naprijed valjda ga nece dizat, a i taj valjak sam ja mislio mozda napravit da se prebaci preko tanjuraca prilikom transporta ali mislim da ce to bit prekomplicirano. Napravit cu ovako pa cu zakvacit odmah da vidim kako traktor dise :D
koliko je sirok ovaj tvoj sjetvospremac? A sta se tice duzine nece ni taj moj valjak bit nesto puno dalje nego je tvoj na sjetvospremacu, jedino su tanjurace teze od njega vj.Ako ce ti se dat bas izmjeri na koliko metara ti dode prvi valjak. Pocni mjerit od onog klina di se kaci ruka hidraulike ako ce ti se dat pozzzz

Posljednje uređivanje:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Širina sjetvospremača je 2.9m. Udaljenos valjka od klina je oko 2m. Težak je oko 550kg.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Mislim da su 420kg. Negdje sam vidio sliku 2 vajka na tanjurači, može se preklopit, mislim da je 539 to nosio..

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Mislim da su 420kg. Negdje sam vidio sliku 2 vajka na tanjurači, može se preklopit, mislim da je 539 to nosio..

ma onda to medo nosi bez brige. odoh varit poz! slike navecer!

B

BAGERISTA

Guest
Svaka čast,,,,,,vidim da se ozbiljno dela......:supz::supz:

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Svaka čast,,,,,,vidim da se ozbiljno dela......:supz::supz:

e hvala hvala na pohvali a da budemo vidjeli dali ce to odradit svoj posao na polju hehe tad cu bit zadovoljan ko ce trakor to moc vuc napravit cu mu i jez!

B

BAGERISTA

Guest
Naš da se razmišljam da i ja idem s jednim u izradu,,,,ali bi treba prvo linije riješit,,,,da ga složim iza ,,,da razbija još bolje zemlju,,,,a i jež nije loš,,,da samelje grude,,,,samo treba vidit koliko če ovo uspijet usitnjavat,,,,,dali jež ide ispred ili iza ovoga.................

Od čega su ti krugovi oko cijevi,,,i koji je promijer,,,krugova i cijevi,,a dali ti je cijev,,,puna,,ili koja je debljina stijenke..................:scratch:scratch,ako nije problem,,,napiši..........

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Naš da se razmišljam da i ja idem s jednim u izradu,,,,ali bi treba prvo linije riješit,,,,da ga složim iza ,,,da razbija još bolje zemlju,,,,a i jež nije loš,,,da samelje grude,,,,samo treba vidit koliko če ovo uspijet usitnjavat,,,,,dali jež ide ispred ili iza ovoga.................

Od čega su ti krugovi oko cijevi,,,i koji je promijer,,,krugova i cijevi,,a dali ti je cijev,,,puna,,ili koja je debljina stijenke..................:scratch:scratch,ako nije problem,,,napiši..........

ovako:eek:vo sa strane ovi lezajevi sa glavcinama su ti od golfa dvojke od prednjeg kotaca, imam i zadnji most od golfa dvojke koji sam mislio upotrijebiti za to ali sam ipak uzeo od prednjeg mosta glavcine, fi neznam koji je budmem ti promjerio kasnije.Na te glavcine sam zavario cijev u srce glavcine ali to je manja cijev duzine 10 cm pa na nju ide ova cijev koju vidis u sredini tkz. tubing neznam koliko je debelo meso tubinga naravno tubing nije puna cijev a ni netreba ovo je dosta cvrsto i to mogu izmjerit kasnije.Ovih 6 obruca ili ti krugova koje vidis njihov fi ti je oko 15cm.Flahovi su 5mm debeli a sirkoi oko5cm.
Jez necu za sada radit jel nemam tako jak traktor bojim se da nebi mogao vuc to sve.
Da nisam prodao brane onda bih napravio jez pa ovo.Ali ovo mi ustedi jedno kvacenje manje poljop. stroja.Kada bi i radio jez prvo bih stavio jez pa onda ovaj valjak.
Moj ursus ce ovo vuc u 3 bez brige a u 4 isto samo cu malo morat malo dic tanjurace nece ih vuc bas sretno ako su do poda spustene ali jez bi bio mozda dodatno opterecenje jos nekih 100 kila odprilike,a i zbog transporta ne bi bilo bas lako za vozit.
vidjet cu kako ce se ponasat ako ce ic bez greske onda cu napravit i jez tak da mogu ici sto manje puta po mijestu.Ako bude uvijek jesenjska brazda da idem 2 do 3 puta po mijestu i odmah sijanje.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Moj ursus ce ovo vuc u 3 bez brige a u 4 isto samo cu malo morat malo dic tanjurace nece ih vuc bas sretno ako su do poda spustene ali jez bi bio mozda dodatno opterecenje jos nekih 100 kila odprilike,a i zbog transporta ne bi bilo bas lako za vozit.

Tanjuro je jedan iz mog sela isto 4-tom, pa zaribo, majstori znaju na kojem klipu. Traktor ima snage, al ga nesmiješ duže vrijeme forsirat.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Tanjuro je jedan iz mog sela isto 4-tom, pa zaribo, majstori znaju na kojem klipu. Traktor ima snage, al ga nesmiješ duže vrijeme forsirat.

prvi i drugi trag idem u 3 a zavrsni dio u 4 i ne spustimih do kraja pa mu je lakse na forsiram ga.Tak sam radio sa zetorom koji je imao 10 konja manje pa valjda mogu i sa ovim.Ne forsiram ga to je sam zavrsni trag da se zemlja rasprsi sto bolje sta mislis pero dal bi mogao vuc tanjurace jez i valjak?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
puna cijev
166hoig.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pretjerivate s debljinom osovine u sredini ...ovi flahovi po obodu nose više nego osovina .
Nije da smeta ako je prejako , nego je problem kaj bude preeško

Najnoviji postovi

Na vrh