• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Slike krajolika

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ovaj veliki požar od Vodica do Šibenika je na žalost nešto što se moralo zbog nemara i pristupa ljudi dogoditi.
Nas je prije desetak dana, dok smo vidjeli, šokirao "susjed" koji je "devastirao" svoj posjed i iz manje požarne opasnosi napravio još veću. Da vas ne maltretiram slikama, ali ovo nije normalno gospodarenje. Porušiti borove i ostaviti ih uzduž i poprijeko, čak i visjeti, naslonjeni na drugo drvo...
IMG_20220702_140717.jpg

Gdje je tu komunalni redar, lugar, šumar? Ali to nije sve, njemu smeta prskanje "vode iz vrtnog tuša" po međi šumice. Tuš treba ograditi plastičnom barijerom da voda ne prska po šumi. Ali nije bitno što je tu nered i "zapaljivo kao barut". Samo čeka jedno nepažljivo loženje roštilja i bude potencijalni pakao.
Šetao sam s unucima i suprugom, uz obalu, kroz obljižnju šumu na sladoled. Zgrozilo me ložište promjera skoro 2 m, usred nebrojenih tona borovih iglica i ispod krošnji borova. Netko je tu strahovito lud.
IMG_20220708_182002.jpg
Kakve budale tu ognjište promjera 2 m zapale?
I da bili smo malo i u Šibeniku i okolici, tu gdje sada divlja vatrena stihija. Izgledalo nam je pitomo, mirno i lijepo, sasvim suprotno od današnje vatrene stihije. Naš pogled prema mostu:
IMG_20220709_122537.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Da ne bi napravio samo osvrt na održavanje posjeda daleko u Dalmaciji. Ima toga i sve oko mene.
Ja na svoj trošak čistim, kosim "tampon zonu", jer je vlasnica koje sad više nema navodno dala "izjavu" pustite samo nek raste (travurina, drač, korov). Godinu dana sam gledao u to sranje i trpio puževe itd. Onda sam vidio da je svijet lud i čistim tampon zonu od 5-8 m širine, cijelom dužinom 😖.
Ali to nije sve, s druge strane imam za susjede "lihvare, umišljenu gradsku gospodu" koji su ščepali tuđu kuću. Okućnicu naravno ne održavaju 😖.
Za kraj ispod sebe u vinogradu imam nadobudnog mladunca, koji nije pokosio 2 godine, trava i nered je visine preko metra. Pitali smo ga dvojica da to proda, ali ne. Prodati ne želi, raditi i održavati ne želi, komplicirati život zna - svima.
Nisam opisao Dalmaciju, nego svoje susjedstvo.
Naše slike krajolika...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Čim dalje od posla! Da mi nebi palo na pamet da popodne odem u šumu… 😬
Pa puna prikolica cjepanica je zakapčena za Fendta?!
Nije valjda sam iz šume došel ;)

Najnoviji postovi

Na vrh