Poznanik je vozijo Fiatom 70-56 i jednoosovinskim priključkom po glavnome putu. Počeo je skretati v ljevo upravo u tom trenutku, kad je počeo sa pretrcanjem Honda Civic. Ovo je dosta godin nazad, kako se izašlo -ko je bil kriv neznam više al vidijo (pomognuo sam šaraufati)taj traktor u radijoni. Vozač traktora kazao je, bar koliko se siejtim tako dugo nazad, da je lik vozijo bar neki 70 il 80, al kako bi to on mogao znati, pojma nemam, jer ak bi to vidijo, bi zakočijo. Možda od presude preglednika nesreče. No taj poznanik samo je kazao, da je traktor zaokrenulo spredaj naokolo za malo manje od 180 stupnjeva. Gledao je upravo na suprotni kraj, kamo je želijo zakrenuti. Al Hondo odveo autovuća. Traktoru na diagonalo puknula koljevka, al malo rub je savinulo felgi. Drugo cijelo. Traktor nije se raspao, jer držala ga nadgradnja za ralico spredaj. Dome ga vozili sa drugim traktorom i viljuškarom , koj ga držao podignutog spredaj. Magleno se siejtim, da poznanik nije bil pijan, al bar m ise čini, da je kazao,da bijo je uključeno trepčeče za ljevo, a da svaki je krijo svoj dijo štete. Jedan nek bi vozijo prebrzo i ne pazijo kako pretcava al drugi opet trebao bi bolje provijeriti(ovo su samo priče vozača traktora, nemojte me držati za riječ). Sigurno možem kaazti, da su popravljali sa svojim novcem traktor, al auto nisu platili štete. Dugo su tražili čovika, koj če popraviti koljevko. Cijena za koljevko novo bila je ovakva, de uskoro šlag trofijo,kad mi to kazao, isto tako cijena varenja u Austriji kod specialne tvrtke za zavarivanje. NA kraju neko varijo u SLO za više od pola manje cijene.
Znam,da su cijene paprene za taljanske firme traktora, pošto sam zvao u ITRO Štore za prednjo felgo za 70-56 i kazao mi je 500Eur a ni to neznam il sa PDV il brez.