• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,548
Grdo izgleda, no kabina na autu ne izgleda loše, pa je valjda vozniku auta dobro.
Pretpostavljam da je traktor skretal u dvor, a auto krenul u pretjecanje.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,548
Isto bi bilo, jer odljevci su kruti i pucaju, za razliku od plehnatih auta koji se gužvaju.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Nebi sigurno, kod mene je jedan liksa Opelom GSi pogodil fergusona 539 i njemu na opelu opal motor van, a na traktoru felgu spigal i onu sponu od volana.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Traktor prenese dosta-svašta, ali samo mirnog postopnog opterečenja, al ne prenese momentalne jake sile-udara, zato sve to tako brzo odpadne. Kad sam ja radijo izpit za traktor, sijetim se učitelja, koj je kazao, upravo to što kažem i najpogostejše nesreče sa traktori jesu il prevrtanje il preticanje traktora sa drugimi vozili i udar u prednji kotač, koj odljeti il odljeti cijeli most, a traktor ne može više skretati tada i se često i preokrene.

Kako se ošteti traktor ovisi od brzine vozil,teže vozila koj ga udarijo i pod kojim ga uglom udarijo. Ma da prednji most nije odljetijo kod 539, jer nije liveni. Je piganog lima napraveni i vareni i to se posavije. A kakva je razlika među savinutom i odljetjetom dijelom?Nikakva. Sve je isto uništeno. Ak bijo bi 539 DV isto bi nešto odljetjelo.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Ne zaboravite da je energija masa x brzina na kvadrat. Ako pretpostavimo da auto mase 1500 kg juri brzinom od 25 m/s i pogodi traktor mase 3500 kg koji se kreće brzinom 4 m/s ili miruje, može se izračunati tko s kojom energijom sudjeluje u sudaru. Kod auta lim djeluje kao amortizer jer upije dio energije prije nego ista dođe do kabine, a traktor je krut i sva energija djeluje odjednom.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,749
Prije dosta godina je mojeg starog pogodio auto u ursusa u zadnji kraj ali u onu noseću kobaču za voziti teliće i svinje. Digao ga u zrak i pukao prednji desni rukavac. Nakon par dana skužim da su otpustili šarafi na spoju mjenjača i getribe.
 

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,150
Df na linku prije drže nosači prednjeg utovarivača dok traktori koji nemaju nekakvu šasiju većinom pucaju na spoju..
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Poznanik je vozijo Fiatom 70-56 i jednoosovinskim priključkom po glavnome putu. Počeo je skretati v ljevo upravo u tom trenutku, kad je počeo sa pretrcanjem Honda Civic. Ovo je dosta godin nazad, kako se izašlo -ko je bil kriv neznam više al vidijo (pomognuo sam šaraufati)taj traktor u radijoni. Vozač traktora kazao je, bar koliko se siejtim tako dugo nazad, da je lik vozijo bar neki 70 il 80, al kako bi to on mogao znati, pojma nemam, jer ak bi to vidijo, bi zakočijo. Možda od presude preglednika nesreče. No taj poznanik samo je kazao, da je traktor zaokrenulo spredaj naokolo za malo manje od 180 stupnjeva. Gledao je upravo na suprotni kraj, kamo je želijo zakrenuti. Al Hondo odveo autovuća. Traktoru na diagonalo puknula koljevka, al malo rub je savinulo felgi. Drugo cijelo. Traktor nije se raspao, jer držala ga nadgradnja za ralico spredaj. Dome ga vozili sa drugim traktorom i viljuškarom , koj ga držao podignutog spredaj. Magleno se siejtim, da poznanik nije bil pijan, al bar m ise čini, da je kazao,da bijo je uključeno trepčeče za ljevo, a da svaki je krijo svoj dijo štete. Jedan nek bi vozijo prebrzo i ne pazijo kako pretcava al drugi opet trebao bi bolje provijeriti(ovo su samo priče vozača traktora, nemojte me držati za riječ). Sigurno možem kaazti, da su popravljali sa svojim novcem traktor, al auto nisu platili štete. Dugo su tražili čovika, koj če popraviti koljevko. Cijena za koljevko novo bila je ovakva, de uskoro šlag trofijo,kad mi to kazao, isto tako cijena varenja u Austriji kod specialne tvrtke za zavarivanje. NA kraju neko varijo u SLO za više od pola manje cijene.
Znam,da su cijene paprene za taljanske firme traktora, pošto sam zvao u ITRO Štore za prednjo felgo za 70-56 i kazao mi je 500Eur a ni to neznam il sa PDV il brez.
 

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,527
Pogled na Kalnik poslije tuče i kiše
 

Prilozi

  • IMG_20200603_134443.jpg
    IMG_20200603_134443.jpg
    23.3 KB · Pregleda: 38

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Ako smo več pri nezgodah- ja sam upravo danas poslijepodne se zaparkirao u jarek na kraju parkplaca i se sijednuo podom autoa na šoder, al maska ispred se pojebala do kraja-odpala. Pustijo sam ga parkiranog unutra do kraja posla, nakon posla došao me priajtelj izvuć z Vitaro...Kotači mi su bili raztereteni i vrtili se u prazno. KAmo god se okreneš nekdi nekvo sranje.:mad:Več se naručijo mehaniku za sutra...:cautious:
 

Najnoviji postovi

Na vrh