• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
497
Može. Kad pukne na jednom mjestu nije izgubio kardan rotaciju a onda oslobođena cijev zapela za šasiju u maksimalno zakrenutom uglu gdje je pucao sledeći krst. Čak otkine i nosač centar ležaja. Ili dio oslobođenog kardana zapne za podlogu. Kako ja vidim slike i prema oštećenjima na uškama da je jedna kriva prema vani. Kod pucanja usljed sile rotacije uške su naizmjenično razmiču.
Da to sam i ja mislio na prvu , ali je zanimljivo da cijev nije nigdje zapela jer bi se to i na cijevi i na šasiji itekako vidjelo, a ne vidi se nigdje ništa. Jedino kaj se vidi na šasiji su dijelovi križa i mast koja se je razletjela kod puknuća. Znači sva tri križa su pukla na isti način i očito u istom trenutku kaj je meni totalno nemoguće.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,870
Neznam koliko se razumiješ u pravce prostiranja sila na sklop u radu. Kad je i pitanju obrtni moment. Na tim uškama nije oštećenje nastalo od obrtnog momena već od sile koja je djelovala na jednu ušku i nju savila prema vani a ne u pravcu okretaja. Ja tako vidim nema veze možda i grešim. Iz prakse znam da krstovi mogu podnijeti svu silu obtnog momenta koju može motor proizvesti u najsporijoj brzini. Skoro rijetko pucaju obično prvo prolupaju. Ma u suštini i nebitno.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
455
Najgore je kad sam sebi sranje napraviš. To boli. Poznato mi to, nažalost.
Daj Bože da nije ništ više, alat se da nadomjestiti.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,697
Izmalcirao sam nakon toga jos 2ha pa sam tek onda vidio da mi fali kutija, onda valjda nije nista malceru 😆
Malcirao sam nesto uz šumu i ogradu, valjda je grana zakacila i skinula kutiju, stoji desno ispred kabine.
Zalupalo je ali sam mislio da je kamenje jer su nasipali put pa cesto uhvatim sljunka.

Najnoviji postovi

Na vrh