• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
495
Može. Kad pukne na jednom mjestu nije izgubio kardan rotaciju a onda oslobođena cijev zapela za šasiju u maksimalno zakrenutom uglu gdje je pucao sledeći krst. Čak otkine i nosač centar ležaja. Ili dio oslobođenog kardana zapne za podlogu. Kako ja vidim slike i prema oštećenjima na uškama da je jedna kriva prema vani. Kod pucanja usljed sile rotacije uške su naizmjenično razmiču.
Da to sam i ja mislio na prvu , ali je zanimljivo da cijev nije nigdje zapela jer bi se to i na cijevi i na šasiji itekako vidjelo, a ne vidi se nigdje ništa. Jedino kaj se vidi na šasiji su dijelovi križa i mast koja se je razletjela kod puknuća. Znači sva tri križa su pukla na isti način i očito u istom trenutku kaj je meni totalno nemoguće.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,841
Neznam koliko se razumiješ u pravce prostiranja sila na sklop u radu. Kad je i pitanju obrtni moment. Na tim uškama nije oštećenje nastalo od obrtnog momena već od sile koja je djelovala na jednu ušku i nju savila prema vani a ne u pravcu okretaja. Ja tako vidim nema veze možda i grešim. Iz prakse znam da krstovi mogu podnijeti svu silu obtnog momenta koju može motor proizvesti u najsporijoj brzini. Skoro rijetko pucaju obično prvo prolupaju. Ma u suštini i nebitno.

Najnoviji postovi

Na vrh