Profesionalan vozač se nesmije tako ponašati i u takav rizik prepuštati,mora voditi računa o tome koliko je njegov kamion dugačak i koliko je ralica dugačka koju je pretjecao. Znači da o tome nije vodio brigu ni o tome da može doči ususret drugo vozilo. Sa strane se vidi snijeg,mora još i o tome voditi brigu da može doči do proklizavanja ili zanošenja vozila.
Znam o tome i tim svakakvim glupostima o prometu i prometnim pravilima više nego šta vi mislite. Idem u prometnu školu bolje rečeno Tehničar cestovnoga prometa i o tome učimo. Tata mi je bio vozač i on mi je ispričao ponešto otome.
Vi si mislite šta hočete ali taj vozač kamiona nije smio preticati ralicu.
Točno za budaletinu. A za proklizavanje, grozan je osjećaj kada vidiš u retrovizoru da prikolica ide u stranu i još vuče kamion za sobom :?Budaletina je ovaj kaj je snimao odnosno krenuo u preticanje malg kamiona .
Jest da je šlepa malo proklizila ali tko je ikad vozio šlepu zna da se to često dešava
A ovo što si napisao u našoj dragoj Hrvatskoj (a i drugdje) sve pada u vodu :roll:Profesionalan vozač se nesmije tako ponašati i u takav rizik prepuštati,mora voditi računa o tome koliko je njegov kamion dugačak i koliko je ralica dugačka koju je pretjecao. Znači da o tome nije vodio brigu ni o tome da može doči ususret drugo vozilo. Sa strane se vidi snijeg,mora još i o tome voditi brigu da može doči do proklizavanja ili zanošenja vozila.
Znam o tome i tim svakakvim glupostima o prometu i prometnim pravilima više nego šta vi mislite. Idem u prometnu školu bolje rečeno Tehničar cestovnoga prometa i o tome učimo. Tata mi je bio vozač i on mi je ispričao ponešto otome.
Vi si mislite šta hočete ali taj vozač kamiona nije smio preticati ralicu.
Točno za budaletinu. A za proklizavanje, grozan je osjećaj kada vidiš u retrovizoru da prikolica ide u stranu i još vuče kamion za sobom :?
Trebalo bit i realnost je drugačije, budeš vidio. I ti češ isto kršiti propise tako da uzalud nam o njima govoriš :mrgreen:Vi govorite o realnosti i svakodnevnome životu,a ja sam vam napisao šta sam učio u školi i kako bi po pravilu i propisima trebalo bit.
Jučer se dopisivao sa prijateljem u Moskvi i kažem mu da je kod nas pao prvi snijeg, a on odgovori da kod njih "bijelo gov*o" već duže vremena pada a o temperaturama da ne pričam :shock:Ma kakva pouka pa rus je to....
Nama je teško držati se ograničenja tih par dana u godini, a kamoli u Rusiji, gdje je snijeg koronična pojava...
E moj dado ..jučer sam napravio 140 km ...samo u zadnjih 10 minuta vožnje sam prešao preko dva živa crvena ( nemoj nikom reč).
6 puta prelazio preko pružnog prijelaza a da nisam stao ..da ne govorim o sječenju zavoja preko pune ,nepridržavanja ograničenja brzine , razmaka ,itd.
Drži se ti propisa kad si u prometu..ali takvim stavnom nikad nebuš izašao iz npr. zagreba ..ubit če rte ki zeca ..
Ako bude uopće ušao u Zagreb, pogotovo na rotoru :lol:Drži se ti propisa kad si u prometu..ali takvim stavnom nikad nebuš izašao iz npr. zagreba ..ubit če rte ki zeca ..
Vozio sam traktor iz Sesveta kući znači 130-150 kilometara bez vozačke pa si ti misli šta je i kak je moglo bit.
Haaahaaa, kako svi znaju za taj rotor, mene ljudi zvali kud moraju ići da izbjegnu rotor, a nisu ušli dublje do Žitnjaka....noćna mora...Ako bude uopće ušao u Zagreb, pogotovo na rotoru :lol: