• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,672
Uz onakav štosdenfer ne trebaju joj zračni jastuci. Polomila je pola drugog auta, ali njoj skoro ništa. Rusi rade loše aute, ali čvrste. Čvrste i loše.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,964
da štosdenfer je dobar to si u pravu @lijeskakc
Kolega iz jedne firme pogodil sa takvom ladom u Vw T4 isto sa lijevom stranom ko na slici, Štosdenfer malo nakrenilo al je haubu nabilo u šoferšajbu, muldu prekrčilo i skratilo i vrata zabilo u zadnju stranicu.
Na T4 napuknul branik i izbilo ga sa bočnih nosača, pukla lijeva lampa i maska pukla.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,974
Nova vozila se rade tako da upijaju silu udarca, zato je na njima je vidljiva velika šteta. Konbinacija plastike i lima daje elastičnost, te u velikom broju udara mijenja pravac kretanja vozila, ostavlja djelić vremena da se aktivira pasivna zaštita lica u vozilu. Ovako tvrdi struka i oni to tako brane. To šta niva ima tvrd lim ili tvrde branike po novim proračunim balističara i vještaka je negativna posljedica jer nema kompenzacije sile te se sva prenosi na udarac. Takva vozila kad udari u težu prepreku onda se odbijaju unazad i imaju opasnije posljedice po lica u tom vozilu. Na novim vozilima nastaju mnogo veće štete, ali stručnjac su stava da je to daleko bolje nego da neko od lica zadobije povrede sa trajnim invalidutetom. Ovo je posmatranje samo na osnovu konstrukcije, medutim brzina ili sila koju nosi vozilo i njegova masa su druga priča.
Mada sam često viđao kako putnički automobil kad udari u kamion ili radnu mašinu napravi ogromnu štetu i na tim teškim vozilima. Viđao sam i cijele odbijene osovine na kamionima, ili prevrtanje kamiona od udara malog automobila.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,952
Energija se povečava proporcionalno masi i kvadratu brzine. Zato lagan i brzi napravi veliku štetu na teškom i sporom. Dobro je da su na novim autima napravljene zone upijanja energije, a sama kabina je čvršća nego na starim modelima. Pleha bu uvijek, život je samo jedan.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,308
ja srećom imao 2 čavla...pa ih nisam izvadio...napumapao i došao do vulkanizera...65€ zračnica i montaža...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,925
Ne vidim nigdje ništa zabijeno.

Napumpao sam ju na 1.8 I za sat vremena je pala na 0.6

Imam pola sata do vulkanizera.

Nek vozi žena zamnom kompresor I dizalicu. Na pola puta ću stati dopumpati. Valjda će tih pola sata izdržati.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,925
Trenutno mi je traktor u voćnjaku kod punice u selu 20km udaljenom.

Moram sve voziti tamo. Probat ću ovako. Na pola puta mi je kum pa ako krene brzo puštati ću stati kod njega...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,308
Ja imam kompresor pa sam mogao usput pumpat...
Imas 12v uticnicu u traktoru? Ima onaj auto kompresor pa dopunis usput...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,925
Ponjeti ću I taj I 220v bezuljni mali.

Na pola puta je kum. Tamo je pregled i pumpanje gume.

Zadnji puta je ista guma bila probušena. Kaže vulkanizer da nije našao ništa. I sad opet ( godinu dana prošlo). Jel moguće da je neki trn u vanjskoj koji se ne vidi ili je slučajnost?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,560
Ako vidiš ili čuješ gdje pušta nakelji izvana fleku i držalo bu bez brige.
Za utvrđivanje mjesta propuštanja pomaže sapunica, kakva baruština puna vode ili ovakav sprej.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,952
Zadnji puta je ista guma bila probušena. Kaže vulkanizer da nije našao ništa. I sad opet ( godinu dana prošlo). Jel moguće da je neki trn u vanjskoj koji se ne vidi ili je slučajnost?
I ja sam imal probušenu stražnju na Goldoniju, a vulkanizer nije ništa pronašel u vanjskoj. Ustanovili smo da je zračnica stavljena u tubeless vanjsku i da se vremenom na jednom mjestu preglodala. Pokazal mi je i još nekoliko mjesta gdje je već bila jako tanka. Ti puno više koristiš traktor pa se možda zračnica brže preglođe na oštroj tubeless vanjskoj gumi. Pogotovo ako na traktor djeluje velik pritisak od priključka, a gume nemaju dovoljan pritisak.

Nedugo mi ispraznila prednja i ostavim je kod vulkanizera. misleći da je možda isti slučaj kao sa stražnjom ostavim poruku da, ako je moguće stavi ventil za tubeless. Dođem po kotač i veli mi vulkanizer da je ventil za tubeless gume i da je malo pištala za felgom jer je došla zmazanoća između felge i gume.

Nije mi jasno zakaj su prednji kotači bez zračnice, a u stražnji nisu, iako su sve 4 gume tubeless. Dodatni problem je kaj stražnju može zamijeniti samo vulkanizer koji ima opremu za teretni program (nisu česti), a prednju bilo koji.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,750
Ustanovili smo da je zračnica stavljena u tubeless vanjsku i da se vremenom na jednom mjestu preglodala.
1000061959.jpg
Isto i kod mene neki dan. Vanjska oglodala unutarnju. Samo sto sam ja stavio unutarnju kad sam rasjekao vanjsku po rubu, pa je krpana, varena i stavljena unutarnja kao pojacanje.

Najnoviji postovi

Na vrh