Toga izgleda je po svitu dosta. Mrazi me, doka samo čitam,kamoli vidim direktno il,da sam stradam.
Sijetim se priče rođaka, kojeg zahvatilo za radno gornje odjelo vratilo na TV-ju. Nemoj misliti, da je maleni traktorčič. I 30ks te namota. Srečom čovik bijo jakog tijela(maleni široki). Jako se uhvatijo za topling i čekao,da mu ga zlupa. Sigurno imao je mokre gaće na kraju. Al izašao bez ozljeđa. Na kraju čovik došao pameti. Bojao se svega. Traktorskom kombajnu kad je snimijo zaštitno mrežu iznad gumivaljka,uvik je potpuno izključijo vratilo. Nije ga stavijo u pogon, dok nije namijestijo nazad. Pa mu kažem, šopa se, više puta čemo to čistiti, kao vidiš. A on mi odgovori: Pa ču još ponovo demontirati. Toga nisam razumijo, kad več smo bili samo dvije na njivi. Ja nisam dirnuo stroja,al on si ga izključavao. Predpostavljao sam, da se bojao,da ču ja nekom trenutku bez njegovog znanja u pogonu pokušat odšopati.
Nekad sam radijo sa jednom soradnikom. Čovik na punoj brzini papirnoga stroja, rukom hvatao oko valja,na kome bila je narebrena guma namiještena. Čovik več nije imao pola dvih prsta(ozljeda na drugom poslu), a opet naprijed radijo gluposti ovdje. Ja mu samo na brzino kažem, da nek prestaje raditi gluposti, jer ja toga više neču pored gledati. Odkinut če ti cijelu ruku, kao se dogodilo nekome upravo u istoj tvornici. I prestao je.