• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,455
Ako se ne rijesi zasto je puklo varenje neće pomoći jer je i originalno puklo.
U ovom primjeru je neodgovarajući topling, nema zakretanja i pukne jer je opteregena samo jedna uska. 20260630_212845.jpg
Do ovog reza je bila ploča pa je pukla cijev 45/ 4 mm, zatim je dodato sa strane dbe ploče, pa je opet puklo i dodato odozgo i dole dva flaha da drzi, e kad više nije mogao topling pucati morala je uška. Da je ovako bila zglobna da sve tri uske trpe jednako nebi sigurno. To znam. Ovo je u pitanju moj mali brat ali on ne zeli moje savjete dok ne sjebe a onda se uhvati za glavu. Ovo drži vitlo 3,5 t krpan. 20260701_091008.jpg
Ovakvo zglobno čovjek ima na 539 i kači vitlo od 10- 12 t, svaki dan radi u sumi skoro 5g, nema problem sa uskama. Nema problem ni sa propinjanjem traktora. Ali to je neka druga priča.
Neznam kako to neko povari. Moja sanacija je čvrsća od prvobitnog stanja, da bi puklo mora da išcupa dio kućišta za 1 cm ispod ovog vara.

20260630_202347.jpg

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,763
Ujak je u početku vitlo kačio na top-link i gotovo je isčupao isti unutra gdje je feder.
Pa sam mu napravio ovaj međunosač za rasterećenje i za sad je sve uredu.
Namjera mi je bila da rasporedim silu koliko se da na više oslonaca.
Eh da i od tada hidraulika obavezno u plivajući položaj.
IMG_20230308_150814.jpg IMG_20230308_150829.jpg

Propali Poluprivrednik

Iskusan lik
Premium
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
4,078
Držalo se na 1/4 osovine. Od kad sam ga kupio vuće tu zadnju lijevu gumu kao ker nogu. Bap prije žetve dignio i tražio luft, vidio da ima malo u rukavcu, ali u ramenu, reko neće bit ništa. I eto hahahaah

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
840
Vjerovatno isti rukavac kao i na manjim modelima, a bunker (opterećenje) veće.... jedno od mogućih riješenja je kopčati veći/teži heder naprijed, da što više rastereti zadnji kraj.

Propali Poluprivrednik

Iskusan lik
Premium
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
4,078
To ne znam.

Pošto je s Bjelovarskog područja, vjerujem je negdje opalio u neki dobar kanal ili je negdje malo letio nizbrdo, pa je tako krenulo. Vidi se da je to proces.
A čini mi se da nije ni prvi put jer sada vidim zašto su neki limovi malo udubljeni na određenim mjestima, sve odgovara onome gdje je i meni sada guma označila limove. Plus, ovaj originalni je nešto buđen, sječen fleksom pa navarivan, pitaj boga...

Inače, ovi koji uzimaju dijelove u Srbiji mi istražili: mala privreda Srbija 680€+PDV, polovno 600€ s glavčinom, ali ne šalju slike nit' hoće da se usporedi, isto Srbija, ali svakako izbjegavam, pa mi tako svejedno.

Kod nas se Jerković prosrao s 1.894.79€ plus 40€ dostavnih troškova, avans uplata i 1 - 2 dana isporuka plus osobni prikup za kombajn star 30 godina. Nabijem ih na ku*ac, kod njih sigurno više ništa neću kupiti... Još mi sarkastično napišu "Zahvaljujemo se na upitu".

A i zadnje poslovanje me izbacilo iz takta, između ostalog naručim 12 komada drvenih ležajeva, dobijem 12 polutki, iako i na računu stoji garnitura drvenog ležaja 12 komada.

I onda kralj cijele priče i za mene nešto najpozitivnije moguće, a suradnja će se i nastaviti jer im je lager ajme ->

Axial Baja 960€+PDV original, odmah kažu da ne preporučuju, nego zamjenski 380€+PDV, odmah na stanju s garancijom 12 mjeseci, VAT broj i nosi bez PDVa, jučer zvao - danas sastavi i vozi, pametnom dosta.

Koštalo me 15L goriva i 5h vožnje sve skupa, ali kad gori, reklo bi se prava sitnica.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
840
Uza sve ove ponude napravio si logičan izbor. Naravno da će orginalni dio kod ovlaštenog distributera biti najskuplja varijanta, jedino nisam očekivao da će biti toliko skuplji od isto tako orginalnog dilera iz Mađarske. To je dobro iskustvo.

Najnoviji postovi

Na vrh